Suikervrije entrecote met gekarameliseerde pastinaak

Ik ontving van themeatboys een heerlijk stuk entrecote. Ik ben toen snel gaan googelen naar heerlijke recept ideetjes om bij entrecote te eten. Nu kwam ik een recept tegen van de Allerhande met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak. Dit zag er te lekker uit en dat wou ik ook maken. Natuurlijk wel aangepast naar koolhydraatarm en/of koolhydraatbeperkte maaltijd. Pastinaak zelf valt niet perse onder koolhydraatarme groenten. Pastinaak bevat 10.2 gram koolhydraten per 100 gram. Aangezien je voor heel het recept maar 100 gram pastinaak gebruikt, is dit prima in te passen bij een voedzame en gezonde maaltijd. De overige groenten haal je uit de bloemkoolpuree die ik erbij gemaakt heb. Door het idee van de Allerhande aan te houden, is dit recept voor koolhydraatarme en suikervrije entrecote met gekarameliseerde pastinaak ontstaan. Liever een ander vlees gerecht maken? Wat dacht je van de bruschetta met gegrilde groenten?

suikervrije entrecote met gekaramelliseerde pastinaak

Ingredienten voor de suikervrije entrecote met gekarameliseerde pastinaak

Gekarameliseerde pastinaak
Bloemkoolpuree
 • 300 gram bloemkool
 • 10 gram roomboter
 • 20 gram mascarpone
 • 20ml slagroom
 • 1/4tl nootmuskaat 
 • snufje zout
Entrecote
 • 200 gram entrecote
 • peper en zout naar wens
 • 10 gram boter
Rode wijn jus
koolhydraatarme entrecote met gekaramelliseerde pastinaak

Bereidingswijze koolhydraatarme entrecote

Voordat je begint, lees het recept goed door. Je kunt namelijk de pastinaak, bloemkool puree en entrecote tegelijk maken. Begin met het opzetten van de pastinaak. Daarna na 10 minuten kun je ook al de bloemkoolpuree en entrecote maken en vervolgens alles warm serveren.

Gekaramelliseerde pastinaak

Snij de pastinaak en sjalotten in stukken. Voeg vervolgens de boter toe aan een koekenpan en laat dit smelten. Daarna voeg je de pastinaak en sjalotten toe aan de pan. Laat dit vervolgens 10 minuten op middelhoog vuur bakken. Roer af en toe goed door. Daarna voeg je de Sweet & Gold en garlic heaven erbij. Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten op middelhoog vuur staan. Roer tussendoor door. Daarna is je gekarameliseerde pastinaak klaar.

Bloemkool puree

Snij de bloemkool in roosjes. Doe vervolgens een laagje water in een pan. Kook de bloemkoolroosjes voor 10 minuten. Giet daarna af. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en gebruik een staafmixer om het geheel te pureren. De bloemkool puree voor de koolhydraatarme entrecote met gekarameliseerde pastinaak is nu klaar.

Entrecote en rode wijn jus

Verhit in een pan de boter. Bestrooi de entrecote met wat zout en peper. Bak deze vervolgens voor 3 minuten aan beide kanten. Laat daarna rusten in stukje aluminium folie. Giet vervolgens de rode wijn, garlic heaven, kaneel en sweet & gold toe aan de koekenpan waar de entrecote uit kwam. Laat dit daarna pruttelen tot de saus wat indikt. De entrecote en rode wijn jus voor de suikervrije entrecote met gekarameliseerde pastinaak is klaar. Je kunt nu alles over 2 borden verdelen en genieten van je maaltijd!

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn gebaseerd op 1 portie. Met dit recept maak je in principe 2 porties. Alleen kan het zijn dat je niet alle jus en alle bloemkoolpuree erbij eet.

 • kcal: 502
 • kh: 13.5
 • ei: 27.5
 • vet: 29.7

Heb je de koolhydraatarme en suikervrije entrecote met gekarameliseerde pastinaak gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funandhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.