Koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten

Ik heb het mijzelf makkelijk gemaakt, maar toch ook weer niet … volg je het nog? Ik ontving een wortelbox met daarin o.a. uien en rode bietjes. Nu eten wij niet vaak rode bieten en moest ik even opzoeken hoe je dat nu het beste klaar maakt. Zo kwam ik verschillende ovenschotels tegen maar net niet met de combinatie die ik in mijn hoofd had. Daarom koos ik ervoor om het gewoon zelf te maken! Zo ontstond deze koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten. De ovenschotel heeft extra pit door het gebruik van Oud-Hollandse opfluffer kruiden van GreenGypsy.

Meer inspiratie nodig voor ovenschotels? Wat dacht je van de prei ovenschotel of de broccoli quiche ovenschotel.

Heb je al gezien dat ik op instagram een leuke Reels gedeeld hebt? Daarin zie je in minder dan 30 seconden hoe ik deze koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten gemaakt heb.

koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten

Ingrediënten ovenschotel met bieten

  • 200 gram rode bieten
  • 1 ui
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram gehakt
  • 1 gele paprika
  • 2el oud Hollandse opfluffer Green Gypsy kruiden
  • Zout en peper 
  • 50 gram geraspte kaas
koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten

Bereidingswijze koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten

Kook de bietjes gaar in een pan met water. Dit duurt ongeveer 25 a 30 minuten. Snij vervolgens de ui en paprika in stukjes. Daarna rul je het gehakt gaar. Voeg hier vervolgens de kruiden bij en roer goed door. Daarna voeg je het ui, paprika en bloemkoolrijst erbij. Vervolgens giet je de bietjes af en laat ze dan een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden hete lucht.

Daarna schil je ze en snijdt ze in plakjes. Leg vervolgens de bietjes op de bodem van een ovenschotel. Daarop schep je vervolgens het gehakt mengsel. Daarna verdeel je het geraspte kaas over. Zet vervolgens de koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten voor 15 minuten in de oven. 

Voedingswaarden

Met dit recept maak je 2 flinke porties of 3 normale porties. Je kunt dan ook nog 1 portie eten als lunch de volgende dag. De voedingswaarden voor de koolhydraatarme gehakt ovenschotel met bieten zijn gebaseerd op 1 portie.

Kcal: 258
Kh: 10.3
Ei: 19.5
Vet: 14.9

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.