Review: Bambook notitieboek

Een tijd geleden ontving ik een pakket met mooie Bambook spullen. Nu hoor ik je denken, bambook? Bambook is een merk wat staat voor duurzaamheid, verantwoordelijkheid en efficiënter werken. Wat ik zelf vooral het mooist vindt, is dat je door middel van 1 product, mee werkt aan een gezonder wereld. Je hoeft niets meer weg te gooien, kunt je notities heel bewust bewaren en je het ziet er gewoon ook erg leuk uit. Hieronder zoom ik nog wat meer in op het Bambook notitieboekje.

Bambook droomt van een wereld waarin mensen middelen op een verantwoorde manier gebruiken, zodat we voor onze planeet en onze mensen zorgen.
Bambook notitieboek

Wat is een Bambook notitieboekje?

Bambook notitieboekjes zijn boeken die samengesteld zijn met uitwisbare pagina’s. Door het gebruik van uitwisbare pagina’s hoef je nooit meer iets weg te gooien. Je kunt zo efficiënt en duurzaam werken. De bladzijdes lijken op mini whiteboards. Je kunt een foutje zo weg vegen met een doekje of met de achterkant van je stift. Geen gewone stiften uiteraard, maar een bambook stift. De buitenkant van een Bambook is van harde bamboe en kun je afsluiten met het elastiekje.

Om ervoor te zorgen dat je je notities niet kwijt hoeft te raken, kun je je notities scannen in de Bambook app. Hiermee sla je al je notities op in de app en kun je de bambook zelf weer schoon maken. Hiermee voorkom je verspilling van papier en help je een handje mee met een betere planeet.

Bambook
Leuk voor klein en groot!

Producten

Bij Bambook verkopen ze verschillende producten. Hieronder leg ik een aantal kort uit en beschrijf ik ook welke ik zelf heb en wat ik ervan vind.

Bambook classic
De Bambook classic

De Bambook classic is het enigste notitieboekje die je nog in huis moet hebben. Zoals ik hierboven al omschreef, zijn alle pagina’s uitwisbaar en kun je de notities opslaan door middel van de Bambook app. Je hebt een hardcover en softcover. Zelf heb ik de hardcover variant omdat ik dat zelf prettiger vind qua ondersteuning. Ik schrijf vaak even snel notities of receptjes als ik op de bank zit. Als ik de cover omklap, heb ik naar mijn beleving een stevige ondergrond. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om meerdere soorten pagina’s met elkaar te combineren. Je kunt kiezen voor een standaard indeling, of voor 15 euro extra kun je zelf de pagina’s samen stellen! Wil je ook kijken naar een van deze exemplaren, check ze hier!

Bambook is gemaakt om papierverspilling te stoppen en jouw werk te vergemakkelijken.
Je plant een boom per besteld product.

Bambook do-book A5

Een tweede variant die ik zelf heb, is de Bambook do-book in A5 formaat. De inhoud is een combinatie van uitwisbare: Maandplanners, Weekplanners, Weekfocus, To-do lijstjes en standaard blanco/lijn aantekeningen vellen. In totaal 20 vel (40 pagina’s). Zoals bij de Bambook Classic krijg je bij de Bambook do-book ook een bambook stift erbij. En het mooiste vind ik zelf nog wel dat Bambook bij ieder gekocht product een boom plant! Kortom, je helpt niet alleen met verspilling van papier maar ook help je mee bij het beplanten van de aarde. Voor 24,95 bestel jij je eigen Bambook do-book!

Accessoires

Zoals je op de foto kunt zien, heb ik verschillende accessoires erbij. Je ziet o.a. het schoonmaaksetje, Bambook stiften set en de tabbladen. Het schoonmaaksetje is handig voor als je hele pagina’s in een keer schoon wilt maken met een schoonmaak sponsje, doekje en een hervulbare spray. Er hoeft geen gekke vloeistof in, gewoon water! Daarnaast is het etuitje handig om ook je Bambook stiften in te bewaren. Zo hou je alles bij elkaar. Het schoonmaaksetje is 11.95 euro en de Bambook stiften zijn 8.95 euro.

Mijn mening over Bambook

Ik ben fan! Je hebt het mogelijk al gelezen hierboven, maar ik zou niet meer zonder mijn Bambook willen. Je pakt het er makkelijk bij in de keuken of als je aan het werk bent. Ik gebruikte voorheen altijd papiertjes als ik een recept aan het uitwerken was. Als ik dan het recept had uitgewerkt, gooide ik het papier weer weg. Soms gebeurde diameerdere keren per dag. Nu met de Bambook, kan ik het gewoon wissen en weer hergebruiken. Ik scan mijn notitie in via de app om zo op te slaan. Daarnaast raad ik de stiften set wel echt aan als je net als mijzelf een tik hebt qua organiseren en ordenen. Door de verschillende kleurtjes kan je hier goed mee aan de slag gaan.

Ik vind dat dit merk echt staat voor een betere aarde. Daarnaast worden de producten van Bambook geproduceerd en gemaakt in Ede, op een werkplaats met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt! Kortom, Bambook is duurzaam, efficiënt, natuur vriendelijk, handig in gebruik en verantwoordelijk in gebruik. Daarnaast planten ze per product een nieuwe boom, hoe tof is dat! Ik ben fan en jij?

Nog niet overtuigd? Lees het allemaal zelf op de site van Bambook!

Wist je dat ik vaker reviews maak en/of wil maken? Je kunt ze hier terug vinden: Blog.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.