Koolhydraatarme Oreos met roomboter vulling

Wie kent ze niet, Oreos! Een heerlijk zwart koekje met de smaken van chocolade door het gebruik van cacao en een zachte romige roomboter vulling! Deze koolhydraatarme Oreos maakte @melaketovita en ik samen tijdens een dagje samen bakken en shooten! Ik vind de keto Oreos zo ontzettend fotogeniek. Door het gebruik van black cacao poeder, hebben de Oreos de echt zwarte intense donkere kleur gekregen! Je kunt ze uiteraard ook maken met gewone cacao poeder. Met deze Oreos hebben wij ook nog 2 andere heerlijke recepten gemaakt, die zullen binnenkort volgen! Hou dan ook zeker de website in de gaten daarvoor!

koolhydraatarme oreos

Ingrediënten voor de keto oreos

Koolhydraatarme oreos
 •  amandelmeel
 • kokosmeel
 • roomboter
 • carbon black Cacao
 • 1 tl vanille extract
 • Kristal Sweet
Vulling voor de Keto Oreos
 • roomboter
 • ½ tl vanille extract
 • Frost
koolhydraatarme oreos

Hoe maak je de koolhydraatarme Oreos?

Koolhydraatarme oreos

Anne Verhoeve
Oreos, het ultieme genot voor mijn smaakpapillen! Zodra ik een Oreo in handen heb, sta ik op het punt om mezelf onder te dompelen in een hemelse ervaring. De knapperige, chocolade koekjes omhullen een romige, vanille vulling die alleen al bij de gedachte eraan mij doet watertanden. De textuur van de koekjes, stevig en toch licht kruimelig, in combinatie met de fluweelzachte crème vulling, maken voor mij echte oreos!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 20 koekjes
calorieën 98 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Koekjes

Vulling

Instructies
 

 • Maak de koekjes door eerst de roomboter te smelten. Schenk dit in een mengkom en voeg de overige ingrediënten voor de koekjes erbij. Meng dit tot een deegbal. Rol het deeg in een stuk huishoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Haal de roomboter 30 min van tevoren uit de koelkast.
 • Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en haal het deeg uit de koelkast. Leg het deeg op het bakpapier en druk platter. Dek af met huishoudfolie en rol met een deegroller uit tot ca 1 cm dikte. Steek er rondjes (4 cm) uit en leg ze op de bakplaten. Maak vervolgens weer een bol van de restjes en herhaal het uitrollen en uitsteken tot al je deeg op is. Bak de koekjes 12 min. in de oven en laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
 • Maak ondertussen de vulling. Voeg de roomboter toe aan een mengkom en mix op hoge snelheid tot een romig geheel. Voeg daarna de vanille extract en Frost toe. Schraap met een spatel de zijkant van je bakvorm schoon. Mix vervolgens nog voor 2 minuten op hoog snelheid door. Zet een spuitzak met spuitmondje naar wens klaar en schep hier de roomboter vulling in.
 • Spuit op ca 20 koekjes een toefje roombotervulling. Druk daarna de andere helft van de oreos op de roomboter en druk voorzichtig aan. Leg de oreos in de koelkast voor 15 min.

Notities

Bewaar de oreos max 7 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast of vries ze in.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 98kcalCarbohydrates: 0.9gProtein: 2.6gFat: 9.3g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Keto Oreos

 

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept ca 20 Oreos. Per Oreo heb je de volgende macro’s:
Kcal: 98
Kh: 0.9
Ei: 2.6
Vet: 9.3

Heb je de koolhydraatarme Oreos gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.