Koolhydraatarme Oreos met roomboter vulling

Wie kent ze niet, Oreos! Een heerlijk zwart koekje met de smaken van chocolade door het gebruik van cacao en een zachte romige roomboter vulling! Deze koolhydraatarme Oreos maakte @melaketovita en ik samen tijdens een dagje samen bakken en shooten! Ik vind de keto Oreos zo ontzettend fotogeniek. Door het gebruik van black cacao poeder, hebben de Oreos de echt zwarte intense donkere kleur gekregen! Je kunt ze uiteraard ook maken met gewone cacao poeder. Met deze Oreos hebben wij ook nog 2 andere heerlijke recepten gemaakt, die zullen binnenkort volgen! Hou dan ook zeker de website in de gaten daarvoor!

koolhydraatarme oreos

Ingrediënten voor de keto oreos

Koolhydraatarme oreos
Vulling voor de Keto Oreos
koolhydraatarme oreos

Hoe maak je de koolhydraatarme Oreos?

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed vervolgens twee bakplaten met bakpapier. Voeg daarna alle ingrediënten van de Oreos in een mengkom en mix het geheel vervolgens tot een stevige deeg. Rol het deeg voor de koolhydraatarme Oreos daarna in een stuk huishoudfolie en leg voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling. Voeg vervolgens de roomboter toe aan een mengkom en mix op hoge snelheid tot een romig geheel. Voeg daarna de vanille extract en Frost toe. Mix vervolgens nog voor 2 minuten op hoog snelheid door. Zet een spuitzak met spuitmondje naar wens klaar en schep hier de roomboter vulling in. Bewaar op de aanrecht tot je het kunt gebruiken.

Keto Oreos
De koolhydraatarme Oreo koeken bakken

Haal de het deeg van de koolhydraatarme Oreos uit de koelkast. Leg het deeg op een stuk bakpapier op het aanrecht. Druk het deeg platter en dek af met bakpapier. Rol het deeg uit tot maximaal 1cm dikte. Steek er allemaal ronde koekjes uit. Maak weer een bal van de restjes en vervolg de stappen tot al je deeg op is. Je haalt er zo’n 40 rondjes uit. Verdeel de 40 rondjes over de 2 bakplaten. Bak vervolgens voor 12 minuten in de oven. Haal daarna de Keto Oreos uit de oven en laat afkoelen.

Spuit daarna op de helft van de Oreo koeken wat roomboter vulling. Druk de andere helft van de Oreos op de roomboter en druk voorzichtig aan. Je koolhydraatarme Oreos leg je nog even terug in de koelkast om de vulling hard te laten worden. Daarna zijn ze klaar om op te eten!

Bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 7 dagen. Je kunt ze ook invriezen en maximaal 3 maanden bewaren op die manier.

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept ca 20 Oreos. Per Oreo heb je de volgende macro’s:
Kcal: 98
Kh: 0.9
Ei: 2.6
Vet: 9.3

Heb je de koolhydraatarme Oreos gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.