Koolhydraatarme salty karamel chocoladetaart

Wie mijn website en mij kent, weet dat ik gek ben op chocolade. Maar naast chocolade zijn wij hier thuis ook wel gek op salty karamel. Laat de combinatie van Satly karamel en chocolade nou echt een perfect match zijn! Daarom maakte ik deze koolhydraatarme salty karamel chocoladetaart. Een lekkere zachte chocolade taart met daarop een salty karamel laag met amandelstiften. Daarnaast maakte ik de taart in een nieuwe bakvorm! Deze bakvorm ontving ik van Darnastore en ik hoopte al dat hij er zo mooi uit zou komen! Dit is het resultaat en ik kan je zeggen, hij is mooi en verrukkelijk!

De koolhydraatarme salty karamel chocoladetaart is snel en makkelijk te maken. De amandeltaart is gemaakt van amandelmeel, roomkaas, pindakaas en cacao. Maak je liever een andere recept met chocolade? Wat dacht je dan van de chocolade cheeseecake cakejes of de cookie dough karamel koeken?

koolhydraatarme salty karamel chocoladetaart

Ingredienten salty karamel chocoladetaart

Amandeltaart
Salty Karamel
Topping

Bereidingswijze

Chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle natte ingrediënten toe aan een mengkom. Mix dit goed door. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Mix vervolgens tot een glad beslag. Vet daarna je bakvorm in (20 a 24cm). Verdeel het beslag in de bakvorm. Bak de salty karamel chocoladetaart vervolgens voor 30 a 40 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen.

Salty karamel

Smelt de roomboter samen met de Ery-bronze in een steelpan. Voeg vervolgens de pindakaas erbij. Roer daarna door tot de pindakaas is gesmolten. Zet vervolgens het vuur uit en schep de amandel stiften en zeezout erbij. Daarna schep je de salty karamel amandelen op de bovenkant van je chocoladetaart. Laat dit daarna voor ca 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Verdeel tot slot de gesmolten chocolade eroverheen en naar wens nog wat zeezout. Is maar net van hoeveel zout je houdt! De koolhydraatarme salty karamel chocoladetaart is klaar. Je kunt hem ca 7 dagen in de koelkast bewaren of per stukje invriezen.

Voedingswaarden chocoladetaart

De salty karamel chocoladetaart kun je in 10 stukken snijden (of minder.. of meer) maar de voedingswaarden zijn gebaseerd op 1/10e stuk.
Kcal: 221
Kh: 3.8
Ei: 11.2
Vet: 22.1

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.