Koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake

Na een populair receptje van de koolhydraatarme s’mores cheesecake, heb ik nu ook nog deze koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake bites voor je! De kleuren passen erg mooi bij de maand van de liefde. Al hou ik heel het jaar door van roze en rood in gerechten! De koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake bites is gemaakt van een lekkere stevige bodem maar met een brosse bite. Daarop een laagje met aardbeien mascarpone en een laag marshmallow yoghurt laag en tot slot een laag suikervrije chocolade met gevriesdroogde aardbeien.

Voor de aardbeienlaag heb ik gekozen voor een standaard potje suikervrije aardbeienjam die ik kocht bij Afvallenmetbregje. Je kunt er ook voor kiezen om zelf aardbeien te pureren. De aardbeienjam van Rabeko is gemaakt van voedingsvezel: Polydextrose, Aardbeien, Citroensap. Pectine als geneesmiddel, Sucralose als zoetstof en conserveermiddel K. Sorbaat. Het nadeel van deze jam is de Sucralose, het is geen natuurlijke zoetstof. Voordeel van deze jam is dat je makkelijk en snel een lekkere jam hebt met weinig suikers en calorieën! De rabeko jam heeft maar 4,94 gram koolhydraten per 100 gram.

De marshmallows van Food2Smile zijn gemaakt van maltitolsiroop, isomalt, stevioglycosiden, water, gelatine, maiszetmeel, voedingszuur: melkzuur, aroma, natuurlijk vanille aroma. Let er dus op dat hier wel Maltitol in verwerkt zit en dat dit invloed zou kunnen hebben op je bloedsuikers en je ketose. Voor een koolhydraatarm recept zijn ze prima om te gebruiken. In een zakje zit maar 50 gram en per 100 gram hebben ze netto 4 gram koolhydraten.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Cooxwunderform S. Ideaal om meerdere redenen. Punt 1 is dat je ze plat kunt opbergen en dus weinig opberg ruimte in gebruik neemt. Punt 2 is dat ze makkelijk in gebruik zijn en punt 3 is dat ze niet plakken en je baksels er goed uit komen.

Lees hieronder verder hoe jij deze koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake bites kunt maken!

koolhydraatarme aardbeien marshmallow kwarktaart

Ingrediënten voor de marshmallow cheesecake bites

Bodem

Aardbeien laag

Marshmallow laag

 • 50 gram Food2Smile marshmallows
 • 2 gelatine blaadjes
 • 225 gram Griekse yoghurt 10%

Topping

koolhydraatarme aardbeien marshmallow kwarktaart

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Doe daarna alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed met je handen of mixer tot een egaal beslag. Pak daarna een bakvorm van 20×20 erbij en bekleed dit met bakpapier. Verdeel daarna het beslag in de bakvorm en druk aan. Bak de bodem voor 15-20 minuten in de oven. Laat de bodem voor de koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake buiten de oven volledig afkoelen. Week ondertussen de gelatine in water voor minimaal 10 minuten.

Doe vervolgens de aardbeienjam samen met 50 ml slagroom in een steelpan. Roer dit daarna goed door. Als het begint te borrelen, zet je het vuur uit. Voeg nu de gelatine toe en roer door tot dit gesmolten is. Doe vervolgens in een mengkom de overige slagroom en mascarpone. Klop dit romig op en daarna voeg je heel langzaam al roerend de aardbeien toe. Schep de vulling daarna op de afgekoelde bodem. Zet de bodem en tweede laag voor de aardbeien marshmallow cheesecake voor 1 uur in de koelkast.

Week de gelatine in water voor minimaal 10 minuten. Vervolgens voeg je de Griekse yoghurt en marshmallows toe aan een steelpan. Blijf dit roeren tot de marshmallows gesmolten zijn. Als de marshmallows gesmolten zijn, zet je het vuur uit en voeg je al roerend de gelatine toe. Roer dit door tot de gelatine is gesmolten. Laat de marshmallow vulling nu wat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de bakvorm uit de koelkast en schenk de marshmallow vulling nu op de aardbeien vulling. Verdeel gelijkmatig en zet terug in de koelkast voor 2 uur.

Smelt vervolgens de chocolade met kokosolie volgens de au-bain-marie methode of met de magnetron. Verdeel dit daarna over de marshmallow vulling. Verdeel wat gevriesdroogde aardbeien over de chocolade en zet weer voor 1 uur in de koelkast.

Daarna kun je de koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake bites in stukjes snijden. Tip: verwarm je mes voordat je gaat snijden, hierdoor glij je beter door de lagen heen.

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept 18 aardbeien marshmallow cheesecake bites. De voedingswaarden zijn per bite, netto berekend.
Kcal: 192
Kh: 2,5
Ei: 3
Vet: 17,9

Heb je de koolhydraatarme aardbeien marshmallow cheesecake bites gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood

Please follow and like us:

5 Comments

 1. Ella de Wit

  Het ziet er heerlijk uit maar wat een waslijst aan ingrediënten! Kan dat niet een beetje minder?
  Ook vind ik het belachelijk dat deze ingrediënten niet in de supermarkt te koop zijn maar voor de hoofdprijs online moeten worden besteld.
  Heeft u ook een soortgelijk recept met ingrediënten die gewoon bij AH te koop zijn? En met minder ingrediënten? Dan zou ik het gaan maken. Nu niet.

  • Anne Verhoeve

   Goedenavond, ik begrijp je volkomen hoor daar niet van. Er zijn genoeg recepten op internet die voor minder gemaakt kunnen worden 😄. Dit was inderdaad een waslijst aan ingrediënten. Je zou hem zeker versimpeld kunnen maken, maar mijn hele website staat vol met producten die online geshopt worden en niet in de winkel. Al zijn er tegenwoordig ook al meer te koop bij bijvoorbeeld natuurwinkels alleen dan van andere merken 🙂
   Wel kun je het zelf omzetten door bijv de bovenlaag met pure chocolade uit supermarkt te maken, de marshmallow laag kun je de marshmallows eruit halen en dan bij de Griekse yoghurt wat zoetstof extra toevoegen en een blaadje gelatine extra. De aardbeien jam van dit merk kun je vervangen voor zelf gepureerde aardbeien en extra gelatine blaadje. De rest kun je bij AH shoppen ! Hopelijk heb ik je zo een beetje geholpen!

 2. Geranda Smit

  Hallo!!

  Bij de uitleg van ingrediënten staat “Pectine als geneesmiddel”…..
  Dan wordt dit mijn favoriete medicijn geloof ik. Nu lig ik maar te denken wat het juiste woord zou kunnen zijn.
  Ik gok….bindmiddel oid.

  Groetjes!!!

  • Anne Verhoeve

   Heey!

   Je maakt me nieuwsgierig, waar staat dat?? 😂
   Groetjes Anne

   • Geranda Smit

    Ik knip en plak het even.

    De aardbeienjam van Rabeko is gemaakt van voedingsvezel: Polydextrose, Aardbeien, Citroensap. Pectine als geneesmiddel, Sucralose als zoetstof en conserveermiddel K. Sorbaat.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.