Koolhydraatarme s’mores cheesecake

Koolhydraatarme s’mores cheesecake it is! Eerder maakte ik al de s’mores bars met zelfgemaakte marshmallow laag en een keer s’mores karamel koeken. Beide waren een enorme hit op mijn website, maar een s’mores cheesecake had ik nog niet gemaakt! Om het recept wat makkelijker te maken, heb ik gekozen voor suikervrije kant en klare marshmallows van het merk Food2Smile. De koolhydraatarme s’mores cheesecake bestaat uit een laag met een lekkere stevige koek bodem, een laagje chocolade, laagje marshmallow cheesecake en tot slot nog een laag suikervrije chocolade!

Voor deze koolhydraatarme s’mores cheesecake heb ik de oh Choc topping gebruikt als laagje tussen de bodem en marshmallow cheesecake laag.

De oh Choc is gezoet met enkel stevioglycosiden. Daardoor heeft deze Oh Choc maar liefst 90% minder koolhydraten dan gewone chocolade pasta. De Oh Choco van Steviala bevat 7,5 gram koolhydraten per 100 gram. De ingrediënten liegen er ook niet om: voedingsvezels (inuline), plantaardige oliën en vetten (zonnebloem, cacao), magere cacaopoeder, emulgator, sojalechitine IP, zoetstof: steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s, chocolade aroma. Als je de Steviala Oh Choc in de koelkast bewaard, heb je een lekkere chocolade pasta. Mocht je hem buiten de koelkast bewaren, dan krijg je een heerlijke stroperige topping! Kortom van allerlei markten thuis.

Wist je dat je de Oh Choc topping ook kan gebruiken op of in de volgende recepten: Wafels, Bagels, pannenkoeken en de chocoladetaart met noten. Maar ook verwerkt in recepten zoals in de chocolademoussetaart en de chocoladetaart met noten.

De marshmallows van Food2Smile zijn gemaakt van maltitolsiroop, isomalt, stevioglycosiden, water, gelatine, maiszetmeel, voedingszuur: melkzuur, aroma, natuurlijk vanille aroma. Let er dus op dat hier wel Maltitol in verwerkt zit en dat dit invloed zou kunnen hebben op je bloedsuikers en je ketose. Voor een koolhydraatarm recept zijn ze prima om te gebruiken. In een zakje zit maar 50 gram en per 100 gram hebben ze netto 4 gram koolhydraten.

koolhydraatarme s'mores cheesecake

Ingrediënten voor de s’mores cheesecake

Bodem

Vulling

Topping

koolhydraatarme s'mores cheesecake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Doe daarna alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed met je handen of mixer tot een egaal beslag. Pak daarna een bakvorm van 20×20 erbij en bekleed dit met bakpapier. Verdeel daarna het beslag in de bakvorm en druk aan. Bak de bodem voor 15-20 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Smeer vervolgens de OH’CHOC! op de bodem en zet daarna in de koelkast. Begin nu met het maken van de vulling voor de koolhydraatarme s’mores cheesecake.

Week de gelatine blaadjes in koud water voor minimaal 10 minuten. Vervolgens voeg je 100ml slagroom met de marshmallows in een steelpan. Laat dit vervolgens al roerend smelten. Voeg ondertussen in een mengkom de roomkaas, Frost en overige slagroom en mix dit romig op. Als de marshmallows goed gesmolten zijn, knijp je de gelatine uit en voeg dit al roerend toe tot het gesmolten is. Zet vervolgens het vuur uit. Zet de mixer op hoge tempo en giet in een heel klein straaltje bij de opgeklopte roomkaas vulling. Als alles goed gemengd is, haal je de bakvorm uit de koelkast en doe je de vulling erop. Verdeel gelijkmatig en zet vervolgens voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.

Smelt tot slot de chocolade melties met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode of in de magnetron. Schenk de gesmolten chocolade op de marshmallow cheesecake en na nog eens 1 a 2 uur is je koolhydraatarme s’mores cheesecake klaar.

Voedingswaarden

Ik heb de koolhydraatarme s’mores cheesecake in 16 blokken gesneden. Nu zijn dit best grote blokken en kun je er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld 20 blokken van te maken (5×4). Voor nu zijn de voedingswaarden berekend op 1 stukje van de koolhydraatarme s’mores cheesecake.
Kcal: 223
Kh: 3 (netto)
Ei: 3.3
Vet: 19,8

Heb je de koolhydraatarme s’mores cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.