Suikervrije en koolhydraatarme Taai Taai

Na een flinke zoektocht op het internet naar recepten voor Taai Taai, is het me gelukt! Een heerlijk simpel en makkelijk recept voor koolhydraatarme Taai Taai. Perfect om koolhydraatarm te genieten tijdens sinterklaas. De koolhydraatarme Taai Taai is gemaakt zonder toegevoegde suikers. Dit komt omdat ik Steviala Sweet & Gold heb gebruikt. De stroop is gezoet met steviolglycosiden en daarom suikervrij! Omdat de Sweet & Gold niet overal meer verkrijgbaar is, kun je ook kiezen voor de Steviala Heavenly Dark. Je krijgt dan een warme diepe smaak. Lees hieronder snel verder hoe ook jij deze suikervrije Taai Taai kunt maken!

De koolhydraatarme Taai Taai maken

Zelf heb ik voor dit recept gekozen om de vulling in een brownie siliconen bakvorm te bakken (zie lijst benodigdheden hieronder). Dit was omdat het beslag iets te vloeibaar was om er bijvoorbeeld een poppetje van te maken. Dit wordt nog een nieuwe uitdaging om echte koolhydraatarme taai taai poppetjes te maken. Voor nu kun je genieten van dit recept met deze suikervrije taai taai. 

koolhydraatarme en suikervrije taai taai
koolhydraatarme Taai Taai

Koolhydraatarme Taai Taai - Sinterklaasrecept

Anne Verhoeve
Een lekkere taai taai poppetje met Sinterklaas is om te smullen. Nu zijn de echte niet suikervrij en koolhydraatarm. Met dit recept maak jij koolhydraatarme Taai Taai koeken om mee te kunnen smullen met sinterklaas.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Tussendoortje
Keuken koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 20 porties
calorieën 59.3 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

topping

Instructies
 

  • Mix eerst alle ingrediënten goed met elkaar door. Schep vervolgens het beslag in een stuk huishoudfolie en rol dit op. Leg dit daarna een uur in de koelkast om te laten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht.
  • Schep daarna het beslag in een spuitzak en knip hier het puntje eraf. Vul vervolgens 20 vormpjes met het beslag.
  • Bestrijk daarna de bovenkanten met wat eigeel. Tot slot leg je op ieder Taai Taai een stukje amandelschaafsel. Bak de koolhydraatarme Taai Taai vervolgens voor ca 18 a 20 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Bewaar de koolhdyraatarme Taai Taai vervolgens in een afgesloten bak in de koelkast of in de kast.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 59.3kcalCarbohydrates: 10gProtein: 1.9gFat: 4.2g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sinterklaas, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Tips

Op zoek naar nog meer sinterklaas recepten? Op de website staat een speciaal kopje gericht op sinterklaas recepten. Daar komen onder ander koolhydraatarme brosse pepernoten, pepernoten, pepernotencheesecake, speculaascake en nog veel meer te staan!

Heb je de suikervrije Taai Taai gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood 

Eerste versie: 21 oktober 2019

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.