Koolhydraatarme cakesicles met brownie

Al lange tijd stonden cakesicles op mijn to do lijst om te maken. Nu had ik via Afvallenmetbregje een pot suikervrije speculoos besteld en daarmee is dit recept geboren. Deze koolhydraatarme cakesicles bestaan uit een basis van brownie, gemengd met speculoos. De Speculoos is van Damhert en is niet koolhydraatarm maar wel suikervrij. Mocht jij de polyolen eraf trekken, dan hou je weinig tot geen suikers over. Qua koolhydraten zit je dan op 16 gram netto koolhydraten per 100 gram. Voor deze koolhydraatarme cakesicles heb ik 50 gram gebruikt. Echter maak je 12 cakesicles met dit recept en per cakesicle is het wel weer koolhydraatarm. Zie voedingswaarden onderaan. Kortom het is soms even berekenen hoeveel netto koolhydraten er nu daadwerkelijk inzitten. Echter maakt dit het wel waard als je suikervrij wilt genieten met zo min mogelijk koolhydraten!

suikervrije koolhydraatarme cakesicles

Koolhydraatarme cakesicles met brownie?

Cakesicles zijn al een langere tijd populair. Het zijn namelijk cakejes in vorm van een ijsje. Je gebruikt dan ook een ijsstokje om de cakejes te eten. Je vult siliconen ijsvormpjes met gebakken cake en dit vries je dan even in. Als ze bevoren zijn kun je de suikervrije cakesicles dippen in gesmolten suikervrije chocolade en zodra dit hard geworden is, is je koolhydraatarme cakesicle met brownie klaar om opgegeten te worden. Je bewaard ze overigens niet in de vriezer maar gewoon in de koelkast. je kunt ze echter wel invriezen om er op een later tijdstip nog van te genieten!

Voor dit recept is gekozen voor een vulling op basis van een brownie. Je kunt echter ook bijvoorbeeld een vulling maken van pompoen speculaascake of vanille cake. De speculoos kun je vervangen voor roomkaas, mascarpone of suikervrije chocolade pasta (Oh Choc).

Gek op koolhydraatarme brownies? 

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dat deelt via social media. Dat kan met @anne.funhealthyfood !

suikervrije koolhydraatarme cakesicles

Koolhydraatarme cakesicles met brownie

Anne Verhoeve
Genieten van een brownie op een stokje? Dat kan met deze koolhydraatarme cakesicles met brownie. De combinatie van een fudgy brownie, speculoos en chocolade zijn echt aan te raden om te maken.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Vriezer 2 uur
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 12 cakesicles
calorieën 226 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Triple chocolade brownie

Vulling

  • 50 gram suikervrije speculoos Damhert

Chocolade

Topping optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
  • Voeg de boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en Kristal sweet vanille toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
  • Spatel daarna de chocolade chips door het beslag.
  • Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de brownie voor 25 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Verkruimel de brownie met je handen en schep de suikervrije speculoos erbij. Kneed met je handen tot een egale deegbal. Vul nu de siliconen magnum vormpjes, steek een ijsstokjes erin en zet voor 1 a 2 uur in de vriezer.

Chocolade

  • Doe de kokosolie en dark melties in een magnetronbestendig bakje. Doe eerst 30 seconden, dan even roeren en dan nog 10 seconden. Goed roeren tot alles gesmolten is.
  • Schenk de chocolade in een glas. Haal de cakesicles uit de vriezer. Dip ze een voor een in de chocolade. Leg ze op een snijplank bekleed met huishoudfolie.
  • Bewaar voor maximaal een week in de koelkast of vries ze per stuk in.

Optioneel topping

  • Je kunt voor de topping nog milk melties smelten en dan erover heen verdelen met een vork. Zelf heb ik nog kruidnoten erover verkruimeld.

Notities

De koolhydraten zijn zonder het aftrekken van de polyolen van de speculoos.
Voor 50 gram speculoos heb je 22,5 gram koolhydraten waarvan netto 8 koolhydraten.

Nutrition

Serving: 1cakesicleCalories: 226kcalCarbohydrates: 3.3gProtein: 4.5gFat: 21.1gSaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 1.2gSodium: 1.6mgPotassium: 69.9mgFiber: 5.4gSugar: 0.8gCalcium: 5.5mgIron: 1mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recepten, sinterklaas, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.