Koolhydraatarme kruidnoten

Met het Sint feest in het vooruitzicht, kunnen echte kruidnoten niet missen. Sommige houden van harde krokante kruidnoten, waar andere juist kiezen voor zachte bite kruidnoten. Deze suikervrije en koolhydraatarme kruidnoten zitten er net tussenin. Een krokant laagje met een zachte bite. Als wij sinterklaas vieren, staat de tafel vol met heerlijke hapjes. Zowel hartig als zoet. Schaaltjes vol met kruidnoten, taai taai, schuimpjes en chocolaatjes. Doordat er inmiddels meer koolhydraatarme sinterklaas recepten online staan, kun je nu ook een koolhydraatarme Sint feest hebben. Zelf gebruik ik de suikervervangers van Steviala. Deze hebben een fijne smaak en structuur. Voor deze suikervrije kruidnoten heb ik gekozen voor de Steviala Kristal Sweet vanille. Maar je kunt ook voor de normale Kristal Sweet gaan. Of je kiest voor wat extra kaneel smaak door de Kristal Sweet Kaneel. Kortom, je kunt eindeloos variëren!

koolhydraatarme kruidnoten of pepernoten?

Zelf noem ik eigenlijk alle soorten ‘kruidnoten’ pepernoten en daarom was dit recept ook eerst gericht op koolhydraatarme pepernoten. Echter krijg ik daar ieder jaar wel weer reactie op en daarom heb ik nu gekozen om het eens en voor altijd te veranderen haha. Met dit recept maak je dus koolhydraatarme kruidnoten en geen koolhydraatarme pepernoten. “Pepernoten zijn brokjes peperkoek (ze zijn een beetje taai). Kruidnoten zijn halve bolletjes speculaas (ze zijn knapperig). In de praktijk komt pepernoten vaak voor als overkoepelende term voor pepernoten én kruidnoten.”  (bron onzetaal.nl) Omdat ik suikervervangers gebruikt heb voor dit recept, kun je dus spreken van suikervrije kruidnoten.

koolhydraatarme kruidnoten
Tips
  • Bewaar de suikervrije kruidnoten in een afgesloten bak op een koele/donkere plek.
  • Wist je dat je ook gevulde koolhydraatarme kruidnoten kunt maken? Voordat je de kruidnoten bakt, druk je er nog een balletje koolhydraatarme spijs in. Rol het balletje daarna nog eens in je handen. De baktijd blijft hetzelfde.
  • Liever brosse kruidnoten, klik hier voor dat recept.
  • Wist je dat pepernoten opeten lekker is, maar dat ze ook erg leuk zijn om te verwerken in recepten? Wat dacht je van de Speculaas Monchou taart, Sint Rocky Road of de speculaascheesecake?
  • Alle sinterklaas recepten bekijken? Klik dan hier!

Heb je de koolhydraatarme pepernoten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.

Eerste update: 21 oktober 2019

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.