Koolhydraatarme kruidnoten

Met het Sint feest in het vooruitzicht, kunnen echte kruidnoten niet missen. Sommige houden van harde krokante kruidnoten, waar andere juist kiezen voor zachte bite kruidnoten. Deze suikervrije en koolhydraatarme kruidnoten zitten er net tussenin. Een krokant laagje met een zachte bite. Als wij sinterklaas vieren, staat de tafel vol met heerlijke hapjes. Zowel hartig als zoet. Schaaltjes vol met kruidnoten, taai taai, schuimpjes en chocolaatjes. Doordat er inmiddels meer koolhydraatarme sinterklaas recepten online staan, kun je nu ook een koolhydraatarme Sint feest hebben. Zelf gebruik ik de suikervervangers van Steviala. Deze hebben een fijne smaak en structuur. Voor deze suikervrije kruidnoten heb ik gekozen voor de Steviala Kristal Sweet vanille. Maar je kunt ook voor de normale Kristal Sweet gaan. Of je kiest voor wat extra kaneel smaak door de Kristal Sweet Kaneel. Kortom, je kunt eindeloos variëren!

koolhydraatarme kruidnoten of pepernoten?

Zelf noem ik eigenlijk alle soorten ‘kruidnoten’ pepernoten en daarom was dit recept ook eerst gericht op koolhydraatarme pepernoten. Echter krijg ik daar ieder jaar wel weer reactie op en daarom heb ik nu gekozen om het eens en voor altijd te veranderen haha. Met dit recept maak je dus koolhydraatarme kruidnoten en geen koolhydraatarme pepernoten. “Pepernoten zijn brokjes peperkoek (ze zijn een beetje taai). Kruidnoten zijn halve bolletjes speculaas (ze zijn knapperig). In de praktijk komt pepernoten vaak voor als overkoepelende term voor pepernoten én kruidnoten.”  (bron onzetaal.nl) Omdat ik suikervervangers gebruikt heb voor dit recept, kun je dus spreken van suikervrije kruidnoten.

koolhydraatarme kruidnoten
 
koolhydraatarme kruidnoten

Koolhydraatarme kruidnoten

Anne Verhoeve
Genieten van zelfgemaakte suikervrije en koolhydraatarme kruidnoten kan nu met dit recept.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
koelkast 1 uur
Gang Tussendoortje
Keuken koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 42 kruidnoten
calorieën 20.9 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Vervolgens doe je alle ingrediënten in een mengkom. Kneed dit daarna met je handen goed door. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken met deeghaak.
  • eg het deeg vervolgens op een stuk huishoudfolie. Leg het beslag daarna voor 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Vervolgens haal je het deeg eruit en maakt zo'n 42 bolletjes met je handen. Leg deze op stuk bakpapier op de bakplaat. Smeer de koolhydraatarme pepernoten daarna nog in met het eigeel.
  • Vervolgens bak je de pepernoten voor 15 minuten in de oven. Laat de koolhydraatarme pepernoten daarna volledig afkoelen buiten de oven.Zodra de pepernoten afkoelen, worden ze nog harder en krokanter.

Nutrition

Serving: 1kruidnootCalories: 20.9kcalCarbohydrates: 0.16gProtein: 0.44gFat: 1.99g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sinterklaas, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Tips
  • Bewaar de suikervrije kruidnoten in een afgesloten bak op een koele/donkere plek.
  • Wist je dat je ook gevulde koolhydraatarme kruidnoten kunt maken? Voordat je de kruidnoten bakt, druk je er nog een balletje koolhydraatarme spijs in. Rol het balletje daarna nog eens in je handen. De baktijd blijft hetzelfde.
  • Liever brosse kruidnoten, klik hier voor dat recept.
  • Wist je dat pepernoten opeten lekker is, maar dat ze ook erg leuk zijn om te verwerken in recepten? Wat dacht je van de Speculaas Monchou taart, Sint Rocky Road of de speculaascheesecake?
  • Alle sinterklaas recepten bekijken? Klik dan hier!

Heb je de koolhydraatarme pepernoten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.

Eerste update: 21 oktober 2019

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.