Hoe schattig zijn deze egeltjes! Ik heb ze gemaakt van koolhydraatarme amandelkoekjes als herfstegel. Je maakt ze erg eenvoudig door stijf opgeklopte eiwitten te mengen met amandelmeel en eiwitpoeder. Vervolgens draai je er ballen van en met je vingers maak je een wat smaller stukje, wat dan het snuitje wordt. De basis van het egeltje is gemaakt van een amandelkoekje. Door het gebruik van amandelextract, maak je er een intense amandelsmaak van. De buitenkant is harder en van binnen is het koekje nog wat smeuïg. Daarna kun je de egeltjes dippen in gesmolten chocolade en versieren met geraspte kokos of hazelnoten gruis! Erg leuk om samen te maken met je kinderen, of te serveren op een herfstachtige dag met een kopje thee erbij!
Daarnaast zijn het niet alleen schattige koolhydraatarme amandelkoekjes als herfstegel maar hebben ze ook leuke voedingswaarden. Per egel krijg je 67 kcal binnen en maar liefst 4 gram eiwitten. Dat maakt het snoepen van deze e keto amandelkoekjes nog leuker he? De amandel koekjes heb ik gemaakt met o.a. de producten voor DeNotenshop en het recept en ingrediënten kun je ook daar winkelen. Liever Steviala producten gebruiken, klik dan op de linkjes bij ingrediënten om bij de juiste producten uit te komen!
Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme amandelkoekjes?
- Weegschaal
- Mengkom
- Mixer
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Porties: 20 porties
Bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 15 min
Ingrediënten voor de keto amandelkoekjes
- eiwitten
- amandelextract
- Snufje zout
- Frost
- amandelmeel
- eiwitpoeder
Topping voor de herfstegel
- Dark Melties
- Geraspte kokos of hazelnoten gruis
Hoe maak je de amandelkoekjes als herfstegel?

Koolhydraatarme amandel koekjes als herfstegel
Equipment
- Mengkom
- Bakplaat
- Oven
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 1 tl amandelextract
- Snufje zout
- 50 g Frost
- 200 g amandelmeel Steviala
- 25 g Eiwitpoeder naturel Live puri
Topping
- 75 g Dark melties
- Geraspte kokos of hazelnoten gruis
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Klopt de eiwitten samen met het zout, suikervrije poedersuiker en amandelextract stijf.
- Meng in een andere kom het amandelmeel en eiwitpoeder. En spatel dit daarna luchtig door de eiwitten. Blijf spatelen tot het een deeg wordt. Kneed nu met je handen verder tot je ballen kunt maken, zorg ervoor dat je niet al het lucht eruit kneed.
- Verdeel het beslag in 20 ballen en vorm hier een egeltje van. Leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes ca 15 min. Laat de koekjes buiten de oven afkoelen.
- Smelt de chocolade au-bain-Marie en dip de kontjes van de egels in de chocolade. Strooi gelijk wat kokosrasp of noten gruis erover.
- Tot slot gebruik je een satéprikker om oogjes en een neusje te maken.
- Leg ze ca 15 min in de koelkast om de chocolade hard te maken.
Notities
Bereidingstijd: 30 min
Baktijd: 15 min
Nutrition
Voedingswaarden per herfstegel
Hieronder lees je de voedingswaarden van de koolhydraatarme amandelkoekjes als herfstegel
20 porties, per portie: 67kcal, 5,5 vet, 1,6kh en 4eiwitten.