Koolhydraatarme tompsoes (tompouce soes)

Het is een hele hype op het internet de crompouce . Mocht je daar nog niet van hebben gehoord, het is een croissant met een tompouce vulling en topping. Nu ben ik al jaren echt fan van de normale tompouce en om die koolhydraatarm te maken, is mij nog niet gelukt. Maar de vulling en topping lukken prima. Daarom maakte ik ook al eerder de tompouce cake, tompouce cheesecake en de tompouce stroopwafels! Nu was het tijd om het recept voor de Bossche bollen aan te pakken! Want eerlijk, dat klinkt toch ook wel verrukkelijk? Een koolhydraatarme tompouce Bossche bol of soes. Recept is eenvoudig te maken en de smaak is overweldigend lekker! De koolhydraatarme Tompsoes ga ik hem noemen.

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme tompsoes?

De basis van de tompsoes is gemaakt van opgeklopte eiwitten. Het is onwijs eenvoudig te maken. Ze blijven niet zo mooi rond na het bakken, maar doordat je de vulling erin gaat spuiten, blaast het weer op. De vulling in deze koolhydraatarme tompsoes is gemaakt van vanille jell-o maar je kunt ook de vulling maken van zelfgemaakte banketbakkersroom zoals je terug leest in het recept voor de koolhydraatarme tompouce stroopwafels. De buitenkant is gemaakt van de Steviala witte chocolade gecombineerd met roze kleurstof druppels.

Hoe maak je de koolhydraatarme tompouce soes?

Zoals hierboven al te lezen was, is het maken van de Tompouce bossche bol echt heel eenvoudig. Je begint met het opkloppen van de eiwitten met Frost, kaneel en bakpoeder. Dit bak je in de oven en als deze is afgekoeld, kun je hem vullen. Zelf heb ik hem nu gevuld met Jell-o vanille maar je kunt dus ook zelf banketbakkersroom maken. Maak dan de banketbakkersroom die uitgelegd staat bij de koolhydraatarme tompouce stroopwafels.

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

 • Week het blaadje gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten.
 • Vervolgens maak je de banketbakkersroom door 50 ml slagroom, 3 eierdooiers, vanille extract en het Frost toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens met een garde goed door.
 • Daarna voeg je 150ml slagroom toe aan de steelpan en laat dit warm worden. Roer het met een garde door, totdat de klontjes weg zijn. Je let hierbij op dat het niet gaat koken. Vervolgens voeg je al roerend een klein scheutje warme slagroom toe aan de eieren.
 • Daarna giet je de rest van de eieren in de steelpan en dit blijf je roeren. Als het begint in te dikken, voeg je de gelatine en arrowroot erbij. Roer goed door tot de klontjes weg zijn.
 • Zet het vuur laag en blijf roeren tot de banketbakkersroom ingedikt is. Het is klaar als het een dikte heeft van een kwark. Zet nu het vuur uit. Giet het bankbetbakkesroom in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Als de room klaar is en afgekoeld, kun je het in een spuitzak scheppen en de koolhydraatarme Tompsoes vullen. Succes gegarandeerd!

koolhydraatarme tompsoes (tompouce soes)

Anne Verhoeve
Kijk hoe lekker, een Bossche bol of een soes gecombineerd met een tompouce! Dat is echt een heerlijke verrassing.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
30 min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 6
calorieën 224 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Soes

 • 4 eiwitten
 • 25 gram Frost Steviala
 • 1/2 tl kaneel
 • 5 gram bakpoeder

Vulling

 • 1 zakje Jell-o vanille
 • 200 ml slagroom vers
 • 175 gram Franse kwark

Topping

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Vervolgens ga je de eiwitten opkloppen samen met het bakpoeder, kaneel en Frost. Zodra het eiwit stijf opgeklopt is, schep je het beslag in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak. Vervolgens spuit je 6 ronde bollen op het bakpapier. Daarna bak je de bollen voor 30 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
 • Maak de vulling door de Jell-o stijf op te kloppen samen met de Franse kwark en slagroom. Schep de vulling in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Prik vervolgens onderin iedere bol een gaatje en doe het spuitmondje hier in. Spuit tot je bol vol aanvoelt. Zet de bollen terug op het bakpapier.
 • Smelt de witte chocolade met de kokosolie au bain-marie. Voeg vervolgens 2 à 3 druppeltjes roze kleurstof aan toe. Roer goed door en dip daarna de Tompsoes in de roze chocolade. Doe dit bij alle bollen en zet ze daarna voor 30 min. in de koelkast.
 • Optioneel kun je er nog een toefje vulling bovenop spuiten.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 224kcalCarbohydrates: 6.6gProtein: 7.4gFat: 17.9gSaturated Fat: 4gSodium: 118mgPotassium: 36mgFiber: 0.1gSugar: 4.9gCalcium: 47mgIron: 1mg
Trefwoord bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.