Koolhydraatarme speculaas wentelteefjes

Wentelteefjes, eigenlijk is het best een gek woord toch? haha maar ik vind ze wel altijd erg lekker. Je kunt ze ook op verschillende manieren maken maar van origine maak je ze met melk , ei en suiker. Ik koos ervoor om er lekkere koolhydraatarme speculaas wentelteefjes van te maken! De basis is niet met melk maar met een proteïne drankje en daar nog lekker veel speculaaskruiden doorheen. Je hebt dus eigenlijk niet veel nodig om koolhydraatarme wentelteefjes te maken. Ik vergeet echter het allerbelangrijkste, want je zal wel denken “koolhydraatarm en brood, dat gaat niet samen”. Dan kan ik je vertellen, dan heb je het mis! Want er bestaat heerlijk koolhydraatarm brood wat je zelf kan maken!

Koolhydraatarm brood voor wentelteefjes?

Voor de basis van koolhydraatarme wentelteefjes is dus melk, ei en suiker nodig. Maar vergeet voor het brood niet. Ik heb al veel verschillende koolhydraatarme brood bak mixen geprobeerd maar ik was eigenlijk nooit tevreden. Nu heeft lowcarbcenter een nieuw broodmix die je niet wil missen. Namelijk een heerlijk lowcarb wit brood! Ik mocht het al eerder proeven omdat ik ook de foto’s mocht maken voor op de verpakking, dus ik wist stiekem al langer dat er een geweldig brood aan kwam! Je kunt er veel verschillende dingen mee, maar gewoon een plak vers brood met beleg is ook erg lekker. Bestel de broodmix dan ook snel, want voor je het weet bak je om de dag wel een nieuw brood!

Hoe maak je de wentelteefjes?

De koolhydraatarme speculaas wentelteefjes zijn heel simpel te maken en ik vermoed dat iedereen wel weet hoe je wentelteefjes maakt. Maar toch deel ik het recept nog even, omdat ik wel wat ‘andere’ ingrediënten heb gebruikt dan gewoonlijk. Zoals de proteïne drink vanille in plaats van normale melk! Benieuwd? Lees dan snel verder bij het recept hieronder.

Koolhydraatarme speculaas wentelteefjes

Anne Verhoeve
Snel en makkelijk genieten van oud brood? Maak dan deze heerlijke speculaas wentelteefjes en voorkom verspilling. Ook als je geen oud brood hebt en alleen vers brood, kun je deze wentelteefjes alsnog maken.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 5 wentelteefjes
calorieën 72 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Topping optioneel

Instructies
 

  • Bak eerst het witte brood volgens de bereiding van de verpakking. Dit recept is voor 5 plakken brood.
  • Voeg het ei, proteïne drink, Frost en speculaaskruiden toe aan een schaaltje en klop met een garde los.
  • Verhit een koekenpan met wat PAM bakspray. Leg een sneetje brood ca. 20 sec in het eimengsel en draai hem daarna om en doop ook de andere zijde in het eimengsel. Leg het sneetje brood in de koekenpan en bak bruin. Draai om en bak ook de andere kant bruin.
  • Serveer met bijvoorbeeld wat Caramel Crush en zelfgemaakte kruidnootjes.

Nutrition

Serving: 1wentelteefCalories: 72kcalCarbohydrates: 2.9gProtein: 8.7gFat: 2.4gSaturated Fat: 0.6gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 0.4gCholesterol: 42mgSodium: 16mgPotassium: 15mgFiber: 3.4gSugar: 0.9gVitamin A: 17.9IUCalcium: 6mgIron: 1mg
Trefwoord bakken, Foodblog, Foodblogger, Funandhealthyfood, Green Gypsy kruiden, Healthy, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.