Koolhydraatarme kruidnoten cakerol

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… het is weer tijd voor ons goed heiligman, Sinterklaas! Nu ben je vast al op mijn website geweest en heb je gekeken bij categorie Sinterklaas. Mocht je nu teveel kruidnoten hebben gebakken, is deze koolhydraatarme kruidnoten cakerol echt perfect om te maken. Hij is simpel te maken qua losse elementen. Opbouwen gaat iets lastiger omdat de vulling erg stug is. De vulling bestaat namelijk uit verkruimelde kruidnoten met mascarpone. De combinatie maakt het wel echt tot een feestje en is deze keto kruidnoten cakerol echt super leuk om te serveren tijdens pakjesavond!

Waar bestaat de koolhydraatarme kruidnoten cakerol uit?

De basis is gemaakt van de Oreo cakerol cake. Alleen is de cacao vervangen voor speculaaskruiden van Green Gypsy. Daarop ligt een laagje zelf gemaakte koolhydraatarme spijs. Daarop een laagje verkruimelde zelfgemaakte koolhydraatarme kruidnoten gemengd met mascarpone. De buitenkant heeft een heerlijk chocolade laagje van Milk melties, maar je kunt ook voor de Dark melties kiezen! Kortom, allemaal heerlijke laagjes, gecombineerd tot deze koolhydraatarme kruidnoten cakerol.

Wat heb je nodig voor deze koolhydraatarme cakerol?

Wist je dat er al meer cakerol recepten op mijn website staan?

Mocht je het nu een leuk recept vinden, check dan vooral mijn website nog even! Want er staan al verschillende cakerol recepten op mijn website. Daarnaast komen er nog meer aan én staan er twee prachtige exemplaren in mijn bakboek die volgend jaar uit gaat komen! Kortom, genoeg lekkers in het vooruitzicht. Maar nu eerst deze heerlijke koolhydraatarme kruidnoten cakerol en dan kun je daarna aan de slag met de volgende recepten:

Speculoos cakerol

Gingerbread cakerol

Snickers cakerol

Oreo cakerol

Lemoncurd cakerol

Koolhydraatarme kruidnoten cakerol

Anne Verhoeve
Genieten van een onwijs lekkere kruidnoten cakerol? Dat kan met dit recept! Hij is nog eens makkelijk te maken ook, ondanks dat het er moeilijk uit kan zien voor sommige! Volg de stappen en ook jij kan dit op tafel toveren.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 14 plakken
calorieën 265 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Cake

Spijs

Vulling

Topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Klop de 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, amandelmeel, speculaaskruiden en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Vet de bakvorm licht in met bakspray. Verdeel vervolgens het beslag op het bakpapier. De cake wordt zeker 20×20 groot.
  • Bak de cake voor 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de spijs.
  • Voeg de ingredienten voor de spijs toe aan een mengkom en kneed dit tot een egale bal. Verpak in huishoudfolie en leg in de koelkast tot de cake klaar is.
  • Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier waar de cake op gebakken is.
  • Rol het spijs uit tot ca 20 bij 10 cm en leg dit op de cake. Vermaal de kruidnoten. Mix de mascarpone luchtig en spatel de kruidnoten erdoor. Spatel dit over het spijs. Rol de cake op.
  • Smelt de chocolade met kokosolie au bain-marie. Schenk de chocolade over de cakerol en zet 30 min. terug in de koelkast.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 265kcalCarbohydrates: 3.1gProtein: 8.1gFat: 24.4gSaturated Fat: 4.9gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 1.1gCholesterol: 30mgSodium: 311mgPotassium: 23mgFiber: 3.8gSugar: 1.9gVitamin A: 12.8IUCalcium: 44mgIron: 1mg
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

5 Comments

  1. Ik ben dit recept nu aan het proberen. Klopt het dat er in het cakebeslag boter moet? Anders wordt het speculaas/amandelmengsel veel te stug om door de eiwitten te spatelen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.