Suikervrije kebab kruiden

Met dit recept kun je zelf suikervrije kebab kruiden maken. Zelf kruiden maken is niet alleen leuk maar in verhouding ook goedkoper en gezonder. Dit komt omdat in de zakjes vaak toegevoegde suikers zitten of smaakversterkers. Bij een aantal kebab kruiden mixen zit er bijvoorbeeld mononatrium glutamaat in. Bij mononatrium glutamaat kunnen genetisch gemodificeerde organismen gebruikt worden en valt onder kunstmatig gemaakte stoffen. Voedingsmiddelenfabrikanten willen steeds vaker een ‘clean label’ hebben voor hun producten. Hierdoor vermijden zij kunstmatige stoffen of vermelden geen E-nummers meer. In plaats van de E-nummers wordt de volledige naam van de toegevoegde stof vermeld. Daarom wordt mononatrium glutamaat vernoemd in plaats van E 621. Als je de kebab kruiden zelf maakt, heb je zelf in de hand wat er in komt.
foto: yonaspec

Ingrediënten voor de suikervrije kebab kruiden

 • 1/2 tl peper
 • 1 el paprikapoeder
 • 1/2 tl koriander
 • 1 tl oregano
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl tijm
 • 1 tl komijn
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 1/2 tl zout

Bereiding voor de kebab kruiden

Voeg alle ingrediënten voor de kebab kruiden toe aan een mengkom. Meng vervolgens alles goed door elkaar heen. De kruiden kun je daarna in een pot scheppen. Vervolgens kun je de kruiden weken bewaren in een afgesloten pot. Bewaar de pot op een droge plek.

Tips voor gebruik

Wist je dat je de kebab kruiden kan gebruiken op verschillende manieren? Hierbij kun je denken aan een marinade voor je vlees. Maar wat dacht je van een sausje? Meng wat kebab kruiden door 1 el mayonaise en 1/2 el olijfolie. Meng dit daarna goed door elkaar. Als het sausje nog te dik is, voeg je er nog een el water aan toe. Tot slot kun je er ook voor kiezen om een beetje kebab kruiden toe te voegen aan je omelet. Eet je omelet als lunch met wat spekjes en sla.
Er zijn nog tig andere opties maar voor nu hou ik het hierbij.
Geniet ervan!
Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.