Koolhydraatarme kokos taartbodem (basisrecept)

Je hebt veel verschillende soorten koolhydraatarme bodems voor taarten. Zelf gebruik ik vaak eenzelfde recept, maar ik wou nu op zoek naar verschillende mogelijkheden. Daarom ga ik de opties hier delen met jullie! Daarnaast probeer ik vaker met kokosolie te werken i.p.v. roomboter. Dit maakt de uitdaging nog net wat groter voor mij. Na wat proberen en experimenteren kwam ik op deze koolhydraatarme kokos taartbodem. Je moet wel van kokos houden! Dit basisrecept kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een semi no-bake cheesecake of een vlaai. Zelf heb ik hem gebruikt voor een panna cotta taart! Lees hieronder snel hoe je het basisrecept maakt voor een koolhydraatarme kokos taartbodem.

Ingrediënten koolhydraatarme kokos taartbodem

Bereiding kokos taartbodem

Mix alle ingrediënten goed met elkaar door. Vervolgens verwarm je de oven voor op 160 graden hete lucht. Daarna leg je het beslag op een stuk huishoudfolie. Rol vervolgens goed in en leg voor 10 minuten in de vriezer. Daarna kan je het deeg beter uitrollen. Na de 10 minuten haal je het deeg uit de vriezer. Druk daarna het deeg uit in een bakvorm naar wens. Het deeg is erg broos. Prik daarna met een vork wat gaatjes in de bodem, zodat het lucht kan ontsnappen. Bak vervolgens voor 15 a 20 minuten in de oven tot de koolhydraatarme kokos taartbodem goud bruin gekleurd is. Laat volledig afkoelen voordat je er verder mee aan de slag gaat.

koolhydraatarme kokos taartbodem
Voedingswaarden per taartbodem

Kcal: 1865
Kh: 19.5
Ei: 70.5
Vet: 226.85

Heb je dit recept voor koolhydraatarme kokos taartbodem gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.