Koolhydraatarm kaneelbrood met pitten

Voor deNotenshop bedacht ik een heerlijk kaneelbrood met pitten en noten uit de webshop. Een lekkere combinatie van een koolhydraatarm brood structuur met de zoete smaken van kaneel en noten. Om er een extra verrassende bite aan te geven heb ik er nog blauwe bessen en de pittenmix doorheen geroerd. Het koolhydraatarm kaneelbrood met pitten is lekker om bij de brunch te serveren of gewoon als tussendoortje bij de koffie of thee. Bijvoorbeeld met wat boter of jam erop!

Door het gebruik van het amandelschaafsel op de bovenkant, krijg je een extra crunchy topping. Bij iedere hap heb je een andere smaak of structuur te pakken. Zo blijft ieder plakje kaneelbrood een verrassing.

Hou je van pindakaas? Dan lijkt het koolhydraatarme notenbrood met blauwe bessen hier ook wel een beetje op!

koolhydraatarm kaneelbrood met pitten

Ingrediënten voor het koolhydraatarm kaneelbrood

Topping voor het koolhydraatarm kaneelbrood met pitten
koolhydraatarm kaneelbrood met pitten

Bereidingswijze kaneelbrood

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht. Klop vervolgens de eieren samen met de roomkaas romig op. Daarna voeg je al roerend de gesmolten boter erbij. Vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel, Ery-Pure, bakpoeder en zout toe. Mix het geheel vervolgens nog eens goed door.

Snij de blauwe bessen door de helft en hak de walnoten en pecannoten in kleinere stukken. Vervolgens voeg je de pittenmix, blauwe bessen, walnoten en pecannoten bij het beslag. Spatel dit vervolgens door elkaar. Schep daarna het beslag in een cakevorm en verdeel gelijkmatig.

Bestrooi vervolgens de bovenkant met amandelschaafsel, kaneel en Ery-pure. Zet de kaneelbrood daarna voor 50 a 60 minuten in de oven. Als je er een sateprikker in prikt en die komt er schoon uit, dan is je koolhydraatarm kaneelbrood met pitten klaar.

Laat het koolhydraatarm kaneelbrood met pitten buiten de oven volledig afkoelen. Heerlijk om zo te eten of met een beetje boter. Bewaar de kaneelbrood in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries hem in. 

Voedingswaarden

Met dit recept maak je 12 flinke plakken koolhydraatarm kaneelbrood. De voedingswaarden zijn per plakje kaneelbrood.

Kcal: 204
Kh: 2.7
Vet: 18
Ei: 7.2

Heb je het koolhydraatarm kaneelbrood met pitten gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funandhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.