Koolhydraatarme lemoncurd cakerol

Hou jij ook zo van de frisse smaken van citroen? Vooral in de zomer is citroen toch wel echt een veel gebruikte smaak! @Melaketovita en ik vonden het daarom ook wel echt een lekkere uitdaging om een lemoncurd cakerol te maken. Wij gebruikten hier een basis recept cakerol voor met zet van een citroen erdoorheen. Vervolgens een heerlijke suikervrije lemoncurd die wij daarna nog opgeklopt hebben met mascarpone, roomkaas en slagroom! Een romige vulling met een zure citroen tintje erdoorheen! Deze koolhydraatarme lemoncurd cakerol is een must try recept! Heb je liever een ander citroen receptje? Bekijk dan de pistache citroen cannoli, citroen cupcakes of de citroen granola!

Koolhydraatarme lemoncurd cakerol

Ingredienten voor de koolhydraatarme citroen cakerol

Vulling lemoncurd cakerol

Hoe maak je de koolhydraatarme lemoncurd cakerol?

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens maak je de suikervrije lemoncurd. Dit doe je door eerst de boter te smelten in een steelpan. Vervolgens voeg je het sap van 1 citroen met de eidooier, ei, kristal sweet en vanille extract toe aan een mengkom. Klop dit op goed door. Daarna voeg je dit al roerend toe aan de gesmolten roomboter. Blijf dit vervolgens roeren tot de koolhydraatarme lemoncurd begint in te dikken. Zet dan het vuur uit en laat het wat afkoelen.

Vervolgens maak je de vulling verder af door de mascarpone met slagroom en roomkaas op te kloppen. Daarna voeg je hier al roerend de lemoncurd aan toe. Bewaar nog een klein beetje lemoncurd voor de topping. Zet de vulling aan de kant en ga verder met de koolhydraatarme lemoncurd cakerol.

Citroen cakerol

Klop twee eiwitten met de kristal sweet vanille stijf op. Meng daarna in een andere kom de 2 eidooiers en 2 eieren samen met de amandelmeel, bakpoeder en zet van de citroen. Spatel dit vervolgens door de eiwitten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel daarna het beslag voor de koolhydraatarme lemoncurd cakerol op het bakpapier ca 30x30cm. Bak vervolgens voor 12 minuten in de oven.

Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Haal de citroen cakerol uit de oven en draai deze om op het aanrecht. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Besmeer daarna in met de vulling. Rol de koolhydraatarme lemoncurd cakerol op. Pak hem in met huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.

Verdeel tot slot de rest van de lemoncurd over de bovenkant van de lemoncurd cakerol.

Voedingswaarden

De cakerol kun je in 12 ruime plakken snijden. De voedingswaarden zijn per plak:
Kcal: 214
Kh: 1.7
Ei: 7
Vet: 20.4

Heb je de koolhydraatarme citroen cakerol gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij en Melanie daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.