Koolhydraatarme melkschijfjes (milchschnitte)

Mogelijk heb je nog nooit gehoord van melkschijfjes (milchschnitte) of je kent ze wel van het merk Kinder. Maar dit is een makkelijk recept die je niet wilt missen. Om dit na te maken hebben @melaketovita en ik samen gewerkt om er een koolhydraatarme variant van te maken. Met dit recept voor koolhydraatarme melkschijfjes (koolhydraatarme milchschnitte) maak jij zelf dit gezondere tussendoortje. Met een slagroom roomkaas vulling en twee chocolade cakejes heb jij zelf de melkschijfjes gemaakt! Wist je dat dit hetzelfde beslag is voor de oreo cakerol?

Koolhydraatarme melkschijfjes

Ingredienten voor de koolhydraatarme melkschijfjes

Schijfjes
Vulling

Bereidingswijze van de milchschnitte

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Klop vervolgens 2 eiwitten stijf met de kristal sweet vanille. Meng daarna in een andere kom de 2 eidooiers en 2 hele eieren, bakpoeder en cacaopoeder. Spatel dit vervolgens door de eiwitten en verdeel dit daarna op een bakplaat met bakpapier. Spreid het beslag vervolgens uit tot een vorm van ca 20×20. Bak daarna de bodem voor 12 minuten in de oven. Laat vervolgens de bodem voor de koolhydraatarme melkschijfjes buiten de oven volledig afkoelen.

Week de gelatine blaadjes voor minimaal 10 minuten. Verwarm vervolgens de mild & creamy in een pan en los hier dan de gelatine blaadjes al roerend in op. Zet daarna het vuur uit.

Klop vervolgens de slagroom stijf met de roomkaas, vanille extract, Sweet Bee en Kristal sweet vanille. Voeg daarna de inmiddels afgekoelde mild & creamy langzaam toe en klop dit samen op.

Snijd de bodem in twee stukken. Verdeel dit mengsel daarna over de ene helft van de bodem en leg de andere helft van de bodem hier bovenop. Zet dit vervolgens in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Snijd daarna de melkschijfjes door de lengte en daarna in 5 repen. Je krijgt zo 10 koolhydraatarme melkschijfjes

Voedingswaarden

Kcal: 181
Kh: 1.6
Ei: 5.8
Vet: 16.9

Heb je de koolhydraatarme melkschijfjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.