Koolhydraatarme Snickers cakerol

Samen met @melaketoita maakte wij eerder een heerlijke oreo cakerol en een lemoncurd cakerol. Omdat deze zo’n succes waren, besloten wij om er nog een populaire combinatie variant van te maken. Wij maakte een heerlijke koolhydraatarme Snickers cakerol! Met de populaire karamel laag maar nu met pinda’s erdoor en een lekkere pinda cheesecake laag. De combinatie is waanzinnig lekker fout. Hieronder lees je hoe ook jij deze Snickers cakerol kan maken.

koolhydraatarme Snickers cakerol

Ingredienten voor de koolhydraatarme Snickers cakerol

Cakerol
Pinda-karamel laag
Pinda cheesecake laag

Bereidingswijze voor de cakerol met Snickers smaak

Verwarm de hete luchtoven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Klop daarna 2 eiwitten stijf samen met de kristal sweet vanille. Mix vervolgens in een andere kom de 2 eidooiers, 2 hele eieren, het amandelmeel, bakpoeder en cacao. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel dit vervolgens op het bakpapier (ongeveer 30 bij 30cm). Bak de cakerol daarna voor 12 minuten in de oven. Maak ondertussen de koolhydraatarme karamel en de vulling.

Week de gelatineblaadjes in koud water voor minimaal 10 minuten. Mix daarna de mascarpone, sweet & butter caramel siroop, cacao en pindakaas tot een romig geheel. Verwarm vervolgens de slagroom en laat de gelatineblaadjes hierin smelten. Meng dit door de mascarpone laag. Laat staan en ga verder met de karamel laag voor de koolhydraatarme Snickers cakerol.

Maak vervolgens de pinda-karamel laag door de ery-bronze, sweet & butter caramel, roomboter en slagroom te verwarmen in een pannetje. Breng dit vervolgens aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Blijf daarna roeren totdat het indikt en voeg daarna de gehakte pinda’s door de karamel. Laat even staan en haal de bodem voor de koolhydraatarme Snickers cakerol uit de oven.

Leg een stuk bakpapier op de aanrecht. Keer de cakerol met bakpapier om op de aanrecht. Trek voorzichtig de bakpapier eraf en verdeel de pinda-karamel laag over de cakerol bodem. Daarna verdeel je de pinda cheesecake laag erover. Rol de cakerol op in huishoudfolie en zet dit voor minimaal voor 15 minuten in de koelkast.

De koolhydraatarme Snickers cakerol kun je maximaal 7 dagen bewaren inde koelkast of je vriest hem in.

Voedingswaarden

Met dit recept voor de snickers cakerol beslis je zelf over de grootte snedes. Wij adviseren om er minimaal 12 plakken uit te halen. Per portie heb je de volgende voedingswaarden:

Kcal: 212
Kh: 2.6
Ei: 6.5
Vet: 18.1

Heb je de koolhydraatarme Snickers cakerol gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Anne, wat kan ik in plaats van de Steviala Sweet & Butter caramel gebruiken? Deze is niet meer leverbaar. Ik gok op de Sweet & Gold maar die heeft alleen geen caramelsmaak

    • Anne Verhoeve

      Hey, Jaa klopt dat die niet meer leverbaar is! Zo jammer .. maar sweet & gold is wel een goede vervanger. De caramel smaken ontstaan ook door de boter/slagroom/ery bronze combinatie dus dan kan je prima de sweet&gold pakken 😄! Doe ik nu ook als ik caramel wil maken!
      Groetjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.