Koolhydraatarme gangmakers

Gangmakers, wat een gekke naam he? Dit is voor mij wel echt nostalgie. Vroeger stonden deze gangmakers bijna standaard op tafel tijdens verjaardagen. Nu wilden @melaketovita en ik deze graag namaken maar dan uiteraard koolhydraatarm. Zo ontstonden deze koolhydraatarme gangmakers. Een lekker luchtig cakeje met daarin een vulling van suikervrije jam en tot slot een topping met chocolade melties van Steviala.

De chocolade melties van steviala zijn de nieuwste pareltjes van Steviala. Een suikervrije en koolhydraatarme chocolade in de smaken melk en puur. Beide zonder Maltitol en wel vol van smaak! Door het gebruik van de producten van Steviala hebben @Melaketovita en ik deze koolhydraatarme gangmakers gemaakt.

Mocht je meer koolhydraatarme en suikervrije producten willen bestellen, dan kun je ook eens shoppen bij Afvallen met Bregje. Hier verkopen ze namelijk ook de producten van Steviala maar ook nog genoeg andere lekkere producten.

Liever een ander recept maken met de chocolade melties? Wat dacht je van krokante chocolade break? Of een lekkere rocky road? Of de brownie cookie dough cups?

koolhydraatarme gangmakers

Ingredienten voor de gangmakers met suikervrije jam

Vulling en topping
koolhydraatarme gangmakers

Bereidingswijze koolhydraatarme gangmakers

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.

Scheid daarna de eieren. Klop vervolgens de eiwitten stijf op met een snufje zout en de helft van de kristal sweet vanille. Meng daarna de roomboter met de andere helft van de kristal sweet, eidooiers, amandelmeel en vanille extract. Spatel vervolgens de eiwitten hier doorheen.

Vet een muffinvorm goed in. Giet vervolgens 1 eetlepel beslag per muffin vormpje en voeg daarna 1 theelepel suikervrije jam toe. Schenk vervolgens de rest van het beslag hier overheen. Bak de koolhydraatarme gangmakers daarna voor 15 minuten in de oven. Laat ze nadien buiten de oven volledig afkoelen.

Smelt de chocolade volgens de au-bain-marie methode en verdeel dit vervolgens over de koolhydraatarme gangmakers. Zet ze daarna voor 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

Voedingswaarden

Met dit recept maak je 8 koolhydraatarme gangmakers. Per gangmaker heb je de volgende voedingswaarden

Kcal: 183
Kh: 1.4
Ei: 3.7
Vet: 17.5

Heb je de koolhydraatarme gangmakers gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.