Koolhydraatarme mokka koekjes

Een van de recepten die op mijn lijstje stonden voor de bakdag met @melaketovita, waren mokka oublies. Wij gingen fanatiek aan de slag om koolhydraatarme mokka oublies te maken. Echter na het opspuiten van de mokka crème, vonden wij het zonde om ze nog te dippen in suikervrije chocolade. Daarom besloten wij om er geen mokka oublies van te maken, maar koolhydraatarme mokka koekjes. Zo zie je nog de mooie vormen van het opspuiten en heb je de volle smaak van de mokka crème. Voor de chocolade, hebben wij de suikervrije chocolate melties van steviala gebruikt. Mocht je nou wel veel chocolade willen, wat overigens kan met deze chocolade, dan kun je de koolhydraatarme mokka koekjes wel in de chocolade dippen. Of je kunt de Steviala chocolate melties gebruiken voor de caramel cookie cups!

Koolhydraatarme mokka koekjes

Ingrediënten voor mokka koekjes

Koeken
Mokka creme
  • 65 gram roomboter
  • 0.5 zakje mokka oploskoffie 
  • 1tl cacao
  • 20 gram frost
  • 20ml slagroom 
Topping voor de koekjes

Bereidingswijze voor de Koolhydraatarme mokka koekjes

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. 

Meng het amandelmeel, ei, bakpoeder, roomboter en de kristal sweet vanille en kneed dit tot een egale deegbal. Voeg dit daarna toe aan een spuitzak en spuit ca 20 koekjes op de bakplaat met bekleed met bakpapier. Bak dit vervolgens voor 15 minuten in de oven. Daarna de bodems voor de koolhydraatarme mokka koekjes buiten de oven volledig laten afkoelen.

Roomboter met de frost romig opkloppen. Daarna de cacao en mokka oploskoffie mengen met de slagroom. Dit daarna in een klein straaltje al mixend toevoegen aan de roomboter. Crème vervolgens in spuitzak spatelen en toefjes op de afgekoelde koekjes spuiten. Zet de koolhydraatarme mokka koekjes daarna in de koelkast of vriezer om de creme hard te laten worden. 

Vervolgens de chocolade au-bain-marie smelten en daarna verdelen over de koekjes.  Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries ze in voor maximaal 3 maanden.

Voedingswaarden

Met dit recept maak je ca 20 koolhydraatarme mokka koekjes. Per koekje heb je de volgende voedingswaarden:

Kcal: 84
Kh: 0.5
Ei: 1.7
Vet: 8.2

Heb je de koolhydraatarme mokka koekjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.