Koolhydraatarme caramel cookie cups

Dit ziet er toch te lekker uit? @Melaketovita kwam met het idee om de cookie cups te maken. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar als je ze eenmaal geproefd hebt, wil je niet meer zonder! Deze koolhydraatarme caramel cookie cups zijn wel erg machtig en daarom kun je ze prima door de helft opeten. Dan heb je niet 10 maar 20 porties! Per portie krijg je 2.9 gram koolhydraten binnen. Dat zou je niet zeggen als je ze ziet he? Daarom zijn deze koolhydraatarme caramel cookie cups nog lekkerder. Wil je liever ander soort cookies maken? Maak dan eens de oreos of de Red velvet koeken.

koolhydraatarme caramel cookie cups

Ingredienten voor de koolhydraatarme caramel cookie cups

Cookie cups 

Caramel 

Ganache 

koolhydraatarme caramel cookie cups

Bereidingswijze cookie cups

Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Meng vervolgens de amandelmeel, kokosmeel, kristal sweet, cacaopoeder en een snufje zout. Voeg daarna de roomboter toe en kneed dit tot een egale deegbal. Maak vervolgens de koolhydraatarme cookie cups door de deeg te verdelen in 10 cupcake vormpjes. Je drukt met je duim het beslag tegen de zijkanten uit en zorgt dat de bodem dun blijft. Bak daarna de cookie cups voor 18 minuten in de oven.

Als de cookie cups zijn afgekoeld kun je aan de slag met de caramel. Voeg de ery-bronze, Sweet & butter caramel, roomboter en slagroom toe aan een pannetje en blijf goed roeren totdat de caramel indikt. Verdeel dit dan in de cookie cups en laat de koolhydraatarme caramel cookie cups even opstijven in de koelkast.

Smelt vervolgens de suikervrije chocolade met de slagroom en schenk dit over de caramel laag. Maak daarna de cookie cups af door een beetje grof zeezout over de chocolade te strooien.

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept ca 10 caramel cookie cups. Per salted caramel cookie cup hebje de volgende voedingswaarden:

Kcal: 351
Kh: 2.9
Ei: 6.1
Vet: 33.4

Heb je de koolhydraatarme caramel cookie cups gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.