Koolhydraatarme chocolademelk met slagroom

Zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een heerlijke warme chocolademelk? Zeker met de koude dagen in de herfst en winter. Lekker met een toef slagroom, wat cacao en wat suikervrije marshmallows. Voor Keton1 maakte ik deze koolhydraatarme chocolademelk met een scoop collageen poeder. Daarnaast heb ik gekozen om slagroom met water te mixen in plaats van amandelmelk. Ik was echt op zoek naar een heerlijke vette en romige chocolademelk. Nou ik kan je zeggen, dat is gelukt!

Wat is collageen precies? Collageen is een eiwit dat van nature in je lichaam voorkomt. Collageen ondersteunt bij de vorming en behoud van o.a. je huid, haar en nagels! Door een extra schepje collageen toe te voegen aan je recepten, heb je niet alleen een lekker receptje maar ondersteun je ook je lichaam! Daarom past deze koolhydraatarme chocolademelk goed in een ketogeen en koolhydraatarm levensstijl. Lekker vet maar wel met de juiste toevoegingen.

Meer keto recepten met collageen poeder? Wat dacht je van de brownie tiramisu of de aardbeien taartjes?

koolhydraatarme chocolademelk

Ingrediënten voor de koolhydraatarme chocolademelk

Topping

Bereidingswijze koolhydraatarme chocolademelk

Voeg alle ingrediënten toe aan een steelpan. Zet het vuur aan en gebruik je garde om het goed te mengen met elkaar. Begin met 15 gram Frost en voeg meer toe tijdens het roeren. Zo kun je proeven tot het zoet genoeg is voor jezelf. 

Maak af met een lekkere toef opgeklopt slagroom, cacao en wat fijn gesneden marshmallows. 

Voedingswaarden per hot chocolate zonder topping (2)

Kcal: 287
Kh: 2.9
Ei: 6.6
Vet: 27.3

Heb je de koolhydraatarme chocolademelk gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje, @keton1 en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.