Koolhydraatarme karamel noten tartelettes

De geuren en samen van kaneel passen bij het najaar. De koudere dagen met een kopje koffie of thee en een lekker gebakje. Deze koolhydraatarme karamel noten tartelettes hebben een heerlijke crunch door de hele noten. Je kunt de noten naar wens veranderen. In dit recept is gekozen voor de combinatie van pecannoten, macadamia noten, walnoten en pistache. De karamel is simpel, snel en makkelijk te maken. Je krijgt een lekker stroperige laag over de noten heen. Dit bak je even mee in de oven zodat de noten ook nog lekker geroosterd worden en de bodem verder kan garen. 

In dit recept is gekozen voor een suikervrije stroop, maar je kunt dit vervangen voor een Ahornsiroop of honing. Let wel op dat het recept dan niet meer koolhydraatarm zal zijn. Wel zijn de koolhydraatarme karamel noten tartelettes door de bodem glutenvrij. Gemaakt met amandelmeel en kokosmeel.

Je maakt met dit recept 6 koolhydraatarme karamel noten tartelettes, maar door het gebruik van de noten en het amandelmeel in de bodem, zijn ze best machtig. Daarom zou een portie bestaan uit een halve tartelette. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een hele te nemen, want ze zijn wel erg lekker!

Liever een ander recept maken met de producten van deNotenshop? Maak dan eens de giant cookie, kokos limoen koekjes of de aardbeien kniepertjes.

koolhydraatarme kaneel karamel noten tartelettes

Ingrediënten koolhydraatarme karamel noten tartelettes

Tartelettes
Kaneel caramel
Vulling 
koolhydraatarme kaneel karamel noten tartelettes

Bereidingswijze koolhydraatarme karamel noten tartelettes

Voeg alle ingrediënten voor de tartelette deeg toe aan een mengkom. Kneed dit dan met je handen tot een deegbal. Rol de deegbal in een stuk huishoudfolie en leg dit voor 60 minuten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vet je tartelette vormpjes in met bakspray of boter. Daarna verdeel je het deeg over de 6 tartelette vormpjes en druk dit uit met je vingers. Prik gaatjes in de bodem. Bak de tartelette bodems voor 10 minuten in de oven. 

Voeg ondertussen de ingrediënten voor de kaneel karamel toe aan een steelpan. Laat het geheel sudderen tot het begint in te dikken. Roer tussendoor door. Roer de noten toe aan de karamel. Haal daarna de tartelette bodems uit de oven en verdeel de noten over de tartelettes. Zet ze daarna opnieuw terug in de oven voor 10 minuten. Laat buiten de oven volledig afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.

Voedingswaarden per halve kaneel karamel noten tartelette

Kcal: 292
Kh: 3.5
Vet: 27.0
Ei: 6.5

Heb je de koolhydraatarme karamel noten tartelettes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje, @denotenshop en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.