Suikervrije en koolhydraatarme kerststol

Ben jij ook zo gek op kerst? De geuren en smaken van alles wat bij kerst komt kijken. Zo zijn wij echt gek op een lekkere kerststol met nootjes en spijs. Daarom bedacht ik een variant op de koolhydraatarme notenbrood. Zo ontstond deze heerlijke koolhydraatarme kerststol. Vol van smaak door de kerststol kruiden (Pit&Pit) maar ook met een heerlijke bite van de notenmix van DeNotenshop! Kortom, lekker genieten maar dan suikervrij en koolhydraatarm.

koolhydraatarme kerststol

Ingrediënten koolhydraatarme kerststol

suikervrije en koolhydraatarme kerststol

Bereiding suikervrije kerststol

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Maak eerst het spijs recept, zodat je deze even kan weg zetten in de koelkast voordat je verder gaat met de volgende stappen. Vervolgens voeg je de natte ingrediënten toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens goed door. Daarna doe je de noten, chocolade, amandelmeel, kruiden, Ery-bronze, bakpoeder en zout bij het beslag. Spatel dit vervolgens goed door. Schep daarna de helft van het beslag in een bakvorm naar wens. Zelf gebruikte ik een tulband vorm. Vet deze bakvorm van te voren wel goed in. Daarna rol je de amandelspijs op en verdeelt dit over de bakvorm. Schep tot slot de rest van het beslag in de bakvorm.

Bak vervolgens de koolhydraatarme kerststol voor ca 60 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven. De suikervrije en koolhydraatarme kerststol ook erg lekker als hij nog een beetje lauw is. Heerlijk met een beetje roomboter erop! Tot slot als de kerststol is afgekoeld, strooi je er nog wat Steviala Frost eroverheen! Een lekkere suikervrije poedersuiker variant!

Tips:

  • Je kunt dit recept met een klein beetje moeite weer omzetten naar de koolhydraatarme notenbrood die al op de website staat. Zo kun je heel het jaar genieten!

Heb je de koolhydraatarme kerststol gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.