Koolhydraatbeperkte paasstol met appel

Eens per jaar organiseer ik een ‘gekke combinatie give away’ via social media. Dan vraag ik aan mijn volgers of ze lekkere, gekke, leuke of spannende smaak combinaties weten en waar ik mee aan de slag zou kunnen gaan! Dit keer had ik ruim 100 inzendingen en vond ik het erg lastig om een top 10 uit te kiezen. Uiteindelijk werd het een top 14 en heb ik er vervolgens 12 van kunnen maken! Die 12 heb ik toen gebakken, gefotografeerd en ga ik vervolgens met jullie delen! Een van de inzendingen was een koolhydraatbeperkte paasstol met appel, citroen en witte chocolade. Een paasstol vond ik sowieso al een heerlijk idee. Maar om hier vervolgens een variant van te maken met citroen, appel én witte chocolade? Nou dan ben ik wel benieuwd!

Koolhydraatarme paasstol met appel

Koolhydraatbeperkte paasstol met appel

Een paasstol kun je natuurlijk zo vullen, dat je het zelf lekker vind! De basis blijft hetzelfde en dat is de Griekse yoghurt, roomkaas, eiwitpoeder, pindakaas, Kristal Sweet vanille, amandelmeel, eieren en bakpoeder. Omdat het verzoek was een paasstol met citroen, appel en witte chocolade, besloot ik om die smaken met elkaar te combineren! Daarom deed ik er citroen rasp en sap doorheen, 1 appel en gehakte geroosterde pecannoten. Zo krijg je een verrassende combinatie bij deze koolhydraatbeperkte paasstol!

Achteraf was het misschien ook nog extra lekker geweest als ik gehakte stukjes witte chocolade erdoor had gedaan. Maar voor nu heb ik de witte chocolade als topping erop gedaan. Ook erg lekker overigens … haha

De producten voor dit recept shop je snel en makkelijk bij www.afvallenmetbregje.nl ! Online kun je dan de eiwitpoeder van Live pure, Kristal Sweet vanille en amandelmeel van Steviala en het bakpoeder bestellen. Voor het Spijs heb je overigens ook nog de Steviala Frost nodig. Echter mocht je dit niet allemaal willen kopen, kun je ook de Kristal Sweet vanille fijn malen!

Liever wat anders maken in plaats van de koolhydraatbeperkte paasstol met appel? Maar hou je wel van spijs? Denk dan eens aan de volgende recepten:

koolhydraatarme spijs

koolhydraatbeperkte paasstol met appel

suikervrije en koolhydraatarme kerststol

 

 

 

 

Koolhydraatarme paasstol met appel

Koolhydraatarme paasstol met appel

Anne Verhoeve
Een verrassende combinatie in de paasstol met appel, citroen en witte chocolade! De basis van dit recept kun je gebruiken om vervolgens zelf toevoegingen te doen! Denk aan ander soort noten, fruit of chocolade!
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Baktijd 1 uur
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 14
calorieën 239 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Spijs

Topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Maak eerst het spijs. Voeg alle ingredienten voor het spijs toe aan een mengkom en kneed dit tot een egale bal. Als het te nat blijft, voeg je wat amandelmeel toe. Als het te droog is, voeg je wat druppels water eraan toe. Rol het spijs in een stuk huishoudfolie en leg dit weg in de koelkast.
  • Voeg de Griekse yoghurt, roomkaas, eiwitpoeder, pindakaas, Kristal Sweet vanille, bakpoeder, amandelmeel, eieren, zout en citroensap en rasp toe aan een mengkom. Mix het geheel romig op.
  • Verwijder de klokhuis van de appel en snij de rest in kleine blokjes. Voeg de appel en pecannoten toe aan het beslag. Spatel dit door.
  • Vet een bakvorm of tulband goed in en schep de helft van het beslag in de vorm. Haal het spijs uit de koelkast en rol dit op tot de lengte van je bakvorm. Leg de spijs in het midden. Schep de rest van het beslag erboven op.
  • Bak de paasstol voor 60 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade met kokosolie in de magnetron of volgens de au-bain-marie methode. Dit doe je door een steelpan te vullen met een laagje water. Zet een hittebestendig bakje bovenop je steelpan en zorg dat deze het water niet raakt. Doe de chocolade erin en smelt dmv de stoom aan de onderkant. Verdeel daarna de gesmolten chocolade over de bovenkant van de paasstol.
  • Zet de paasstol voor 30 minuten in de koelkast. Daarna is de paasstol met appel klaar om aangesneden te worden!

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 239kcalCarbohydrates: 4gProtein: 10.9gFat: 18.9gSaturated Fat: 4.2gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 2.2gCholesterol: 1.8mgSodium: 3.6mgPotassium: 18.6mgFiber: 2.6gSugar: 3.6gVitamin A: 0.1IUVitamin C: 1.4mgCalcium: 1.2mgIron: 0.1mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.