Scones trifle met aardbeien voor Kerst

Het is weer bijna kerstmis en daarbij denk je aan lekker eten. Vaak wordt er gedacht aan de kerstdiner. Denk aan voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Echter wordt het steeds populairder om een kerstbrunch te doen. Bij de kerstbrunch kun je denken aan croissantjes, broodjes en lekkere smeerseltjes. Echter kun je het nog mooier maken door deze scones trifle met aardbeien te maken.

scones trifle met aardbeien jam

Scones trifle met aardbeien?

Ja je leest het goed! Scones in vorm van een trifle. In de maand december hebben Bonne Maman en Coffeelicious Bakery de handen ineen geslagen. Bonne Maman ken je mogelijk van de jams verpakt in een glazen pot met rood-wit geruite deksel. De naam staat voor de jam die met moeders liefde voor haar kinderen werd gemaakt. De aardbeien jam van Bonne Maman is gemaakt volgens authentieke receptuur met stukjes écht fruit erin en zonder kunstmatig toevoegingen. Deze jam is dan ook ideaal om te serveren bij scones, maar nog beter om te verwerken in de scones trifle met aardbeien.

En laten we voor de scones nu een superhandig sconemix hebben ontvangen van Coffeelicious Bakery. Ik heb voor deze scones trifle gekozen om geen mooie vorm scones te bakken. Wil jij dit wel? Kan dan snel op de pagina van Coffeelicious Bakery, want daar staat een heel handig filmpje. Zo maak je de meest authentieke scones na met hun bakmixen. Coffeelicous Bakery heb ik zien opstarten in Dordrecht. 10 jaar geleden zijn zij daar begonnen. Het is een echt familiebedrijf. Een breakfast en lunchroom was het en ons kantoor zat daar om de hoek.

Eind 2019 hebben ze hun eigen bakkerij geopend en kun je hun producten ook online kopen en in de lokale supermarkten. Hun missie is dan ook van ieder moment een bijzonder geniet momentje te maken. Daarom hebben zij ervoor gezorgd met hun eigen bakmixen om dit ook voor iedereen thuis mogelijk te maken. Met de scone bakmix heb ik ervoor gekozen om niet voor de traditionele scones met clotted Cream en aardbeienjam te gaan. Maar om het nog feestelijker te maken heb ik deze scones trifle met aardbeien gemaakt.

Scones trifle met aardbeien

Hoe maak je de scones trifle met aardbeien jam?

Voor de scones trifle met aardbeien heb je de volgende producten nodig:

Scones

  • 1 pak coffeelicious scones (8stuks)
  • 3 eieren
  • 160 ml karnemelk
  • 60 gram roomboter

Trifle

  • Aardbeien jam Bonne Maman
  • 250 gram aardbeien
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 ml verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker

Scones trifle met aardbeien

Hoe maak je de trifle?

Als eerst begin je met het maken van de scones. Zoals je hierboven kon lezen, heb ik gekozen om er geen bijzonder mooie scones van te maken. Dit omdat ik het toch klein verkruimel. Mocht je wel mooie scones willen maken, check dan de video van Coffeelicious zelf.

Eerst volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de sconesmix van Coffeelicious Bakery. Als de scones klaar zijn, ga je aan de slag met het opbouwen van de trifle.

Voeg de crème fraiche, slagroom, mascarpone en poedersuiker in een mengkom. Mix dit voor 2 minuten romig op. Vervolgens ga je alle aardbeien wassen en de kroontjes eraf halen. Leg op de bodem wat aardbeien, verdeel dan wat room vulling erop, dan wat schepjes aardbeien jam en dan breek je een scone in stukjes en dit leg je er ook op. Ga zo door met het herhalen van deze stappen tot je ingrediënten op zijn. Eindig met wat aardbeien en scones voor een mooie topping. Voor dit recept heb ik 5 scones gebruikt. Je houdt er dus 3 over om nog zo op te eten.

De scones trifle met aardbeien kun je een dag van te voren maken, hij is tot ca 3 dagen na het maken nog houdbaar en lekker. Vers is hij het allerlekkerst dus mocht je in de ochtend tijd hebben, maak dan alvast de scones. Het opbouwen van de scones trifle duurt niet lang en dan kun je hem vers serveren met de kerstbrunch.

Niet koolhydraatarm en suikervrij, recept ombouwen?

Mogelijk was het je al opgevallen, maar dit recept is niet koolhydraatarm en/of suikervrij. Dit recept past meer onder het kopje “Fun” van mijn pagina. Mocht je dit recept nou ook willen maken, maar dan ombouwen tot een suikervrije en koolhydraatarme variant. Dan kun je de scones vervangen voor de vanille cake en de vulling kun je hetzelfde laten alleen dan in plaats van poedersuiker, pak je de Frost poedersuiker. Aardbeienjam kun je of zelf maken, of je pakt de suikervrije variant. Zo kun je ook suikervrij genieten met de kerstbrunch.

#bonnemamannl #bonnemamanjam#bonnemaman #hazelnootpasta #caramel #dulcedeleche #jam #bakchallenge #bakken #coffeeliciousbakery #scones #celebrationcake #coffeeliciousscones #bakchallenge #bakken #coffeelicious+bonnemaman

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.