Hazelnoot caramel brownies

Van de week deelde ik met jullie over mijn samenwerking met Bonne Maman en Coffeelicious bakery. Mijn eerste recept was een Scones Trifle met aardbeien jam. Heerlijk met de scones bakmix van Coffeelicious Bakery en de aardbeien jam van Bonne Maman. Echter zat er in mijn ontvangen pakket nog meer lekkers van hen beiden. Van Bonne Maman kreeg ik ook de Hazelnoot pasta en de Dulce de Leche. Van Coffeelicious Bakery kreeg ik nog de Coffeelicious celebration cake mix. Wat voor lekkers zou ik daarmee gaan maken. Na wat brainstormen kwam ik op het idee om hazelnoot caramel brownies te maken. Een bodem van de coffeelicious celebration cake mix (chocolade cake), een laagje Dulce de Leche en daarop gebrande hazelnoten en hazelnoot pasta. Klinkt goed he? Wil je weten hoe ik die gemaakt heb, lees dan snel verder!Hazelnoot caramel brownies

Hazelnoot caramel brownies maken

Voor deze hazelnoot caramel brownies heb je niet veel ingrediënten nodig. Dat is het handige van de potten van Bonne Maman. Die zitten al vol smaak en hebben een fijne structuur om te gebruiken in recepten. Daarnaast heb je de Coffeelicious Bakery bakmix waardoor je nog maar 4 ingrediënten nodig hebt. Het leuke is dat zowel de producten van Bonne Maman en van Coffeelicious Bakery te koop zijn bij de Albert Heijn!

Hazelnoot caramel brownies

Als eerst maakte ik de chocolade cake. Deze maakte ik in een grote vierkante bakvorm (Cooxwunderform L 24/25) Mocht je deze niet hebben, kun je ook een ronde taartvorm van ca 25 cm gebruiken. Maar bekleed hem dan wel met bakpapier. Vervolgens maak je de chocolade cake beslag volgens instructies van de verpakking. Omdat het een grotere vorm is en een dunnere laag, heb ik hem maar 30 minuten in de oven gehad. Vervolgens uit de oven gehaald en met een snijplank wat platter gedrukt, zodat hij overal plat is en de caramel laag goed blijft liggen.

Vervolgens de Dulce de Leche met roomboter in een steelpan gesmolten en op de brownie geschonken. Vervolgens ook de hazelnoot pasta nog gesmolten en  dit samen met de gehakte hazelnoten verdeeld op de caramel laag. Nu af laten koelen en vervolgens voor 60 minuten de vriezer in. Dit deed ik omdat je dan de chocolade laag goed erop kan verdelen. Vervolgens zijn de hazelnoot caramel brownies klaar om versierd te worden! Denk aan nog een swirl van Dulce de Leche en kerst sprinkles. Nu schrijf ik bewust kerst sprinkles, omdat het nu kerst is. Maar je kunt dit recept natuurlijk heel het jaar door maken!

Hazelnoot caramel brownies

Hoe maak je de hazelnoot caramel brownies?

Ingrediënten

Cake

 • 1 pak Coffeelicious celebration cake mix
 • 1 ei
 • 110 ml volle melk
 • 110 ml heet water
 • 55 ml zonnebloemolie

Caramel

 • 100 gram Dulce de leche van Bonne Maman
 • 30 gram roomboter
 • 50 gram gehakte gebrande hazelnoten
 • 75 gram Hazelnootpasta Bonne Maman

Topping

 • 175 gram pure chocolade
 • 20 gram kokosolie
 • Swirl van gesmolten Dulce de Leche van Bonne Maman
 • Optioneel nog kerst sprinkles

Bereiding van de hazelnoot caramel brownies

 1. Maak de Coffeelicious celebration cake mix volgens bereiding van de verpakking. Die de beslag in een vierkante bakvorm (20×20) en bekleed deze met bakpapier. Omdat de cake minder dik is, heb ik hem maar 30 minuten gebakken. Daarna volledig buiten de oven laten afkoelen.
 2. Smelt de Dulce de leche samen met de roomboter in een steelpan. Verdeel daarna over de bovenkant van de cake.
 3. Verdeel de gehakte hazelnoten erover heen. Smelt vervolgens de hazelnootpasta voor 20 seconden in de magnetron en schenk dit over de hazelnoten laag. Verdeel gelijkmatig met een spatel.
 4. Zet voor 60 minuten in de vriezer.
 5. Smelt de chocolade volgens de au-bain-Marie methode. De chocolade doe je samen met de kokosolie in een hittebestendig bakje. Zet deze bovenop een steelpan waar een laagje water in zit. Zorg dat het bakje het water niet raakt. Door middel van de stoom zal de chocolade smelten. Roer goed door.
 6. Haal de bakvorm uit de vriezer en schenk de gesmolten chocolade eroverheen, verdeel gelijkmatig door de bakvorm heen en weer te kantelen.
 7. Verdeel optioneel nog een swirl van Dulce de leche er overheen en kerst sprinkles.
 8. Zet voor 30 minuten in de koelkast en daarna kun je hem aansnijden in 16 flinke stukken of 32 kleinere porties.

Bewaar tips

Je kunt de brownies ook invriezen! Ideaal omdat het een grote portie is. Ook zijn deze hazelnoot caramel brownies ideaal om te maken voor een verjaardag! Succes gegarandeerd.

Hazelnoot caramel brownies

Koolhydraat en suikervrije hazelnoot caramel brownies maken

Zoals je hierboven hebt begrepen, is dit een recept dat past onder de ‘FUN’ kant van mijn pagina. Voor mij een toffe samenwerking en een goede oefening voor mijn eigen portfolio (recept ontwikkeling en fotografie). Echter een groot deel van mijn volgers zijn koolhydraatarm en suikervrij gericht. Daarom wil ik jullie natuurlijk niet in de kou laten en geef ik jullie een leuk alternatief. Nu kun je dit recept natuurlijk wel maken voor je omgeving en maak je een eigen variant die dan wel koolhydraatarm en suikervrij is!

Hoe maak je de koolhydraatarme hazelnoot caramel brownies?
Bodem: Maak de brownie van dit recept, je laat de marshmallows en chocolade ganache weg.
Caramel: Gebruik de Caramel Crush van Steviala. Verwarm dit met 30 gram roomboter en verdeel daarna over de brownie.
Hazelnotenpasta: Hak de hazelnoten en verdeel dit over de caramel laag. Daarna kun je de Oh’Choc van Steviala verwarmen en erover verdelen.
Chocolade topping: Smelt Dark Melties met kokosolie. Daarna kun je nog wat Caramel Crush erover verdelen. Qua sprinkles kun je kiezen voor bijvoorbeeld Rainbow sprinkles van Steviala of gewoon lekker nog wat extra gehakte hazelnoten!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.