Als je houdt van brownies, chocolade en marshmallows, dan is dit recept echt iets voor jou! Een fudgy brownie met daarop een laagje geroosterde marshmallows en een chocolade ganache. En dat allemaal suikervrij! Deze koolhydraatarme brownie met marshmallows is te lekker en je zult jezelf moeten bedwingen om er niet teveel van te eten. Ondanks dat de koolhydraten per stukje niet hoog zijn, blijven het toch ongezondere koolhydraten 😉 . Af en toe snoepen kan zeker geen kwaad, zeker niet met de koolhydraatarme recepten op mijn website.
Zachte brownies met geroosterde marshmallows?
Iedere hap van deze koolhydraatarme brownie met marshmallows zorgt voor een heerlijke smaak! De brownie is nog lekker zacht en fudgy met daarop een laagje geroosterde marshmallows en een chocolade ganache. De brownie wordt gemaakt van roomboter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren, kristal sweet vanille en chocolade chips.
De chocolade chips die ik gebruikt heb zijn van Steviala. Helaas op dit moment niet verkrijgbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om alternatieven aan te schaffen via Afvallenmetbregje. Bijvoorbeeld de Xucker pure chocolade druppels of je kunt de Steviala dark melties fijn hakken! De stukjes chocolade door de brownie beslag zorgen ervoor dat de brownie lekker zacht en sponzig blijft. Eerst bak je de brownie voor 15 minuten, daarna leg je de halve marshmallows erop en bakt verder voor nog eens 10 a 15 minuten. De marshmallows zullen op deze manier geroosterd worden en de brownie bakt nog wat verder. Je kunt de koolhydraatarme brownie met marshmallows zo laten of nog afmaken met een suikervrije chocolade ganache.
Chocolade ganache voor de koolhydraatarme brownie met marshmallows?
Als je dan toch al bezig bent, kan die chocolade ganache laag er ook nog wel op toch? Daarvoor kun je kiezen tussen de Steviala Dark melties of de Steviala Milk melties. Ze verschillen wel in koolhydraten, maar niet extreem veel. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. De chocolade ganache maak je door de chocolade samen met slagroom in een steelpannetje te smelten. Zorg ervoor dat je dit al roerend laat smelten. Als de brownie met marshmallows klaar is en afgekoeld, kun je de chocolade ganache erover verdelen. Zet daarna in de koelkast om de chocolade ganache harder te laten worden. Daarna kun je de brownie met een scherp met snijden. Zelf koos ik voor 6×5 blokjes, zo heb je lekker veel kleine hapjes om van te genieten!
Gek op een stukje koolhydraatarme brownie?
- Brownie cookie dough cups
- Slutty brownies
- Brownie tiramisu taart
- Brownie shortbread
- Notenbrood brownies
- Choco brownies met blauwe bessen
Koolhydraatarme brownie met marshmallows
Equipment
- Mengkom
- Bakvorm cooxwunderform cake
- snijplank
- mes
Ingrediënten
Triple chocolade brownie
- 150 gram roomboter ongezouten, gesmolten
- 60 gram amandelmeel Steviala
- 20 gram cacao
- 3 eieren
- 40 gram Kristal Sweet Vanille Steviala
- 40 gram pure chocolate chips Steviala
- 5 gram bakpoeder
- snufje zout
Marshmallows
- 40 gram marshmallows
Chocolade ganache
- 75 gram slagroom vers
- 75 gram Dark chocolade melties Steviala
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
- Voeg de boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en Kristal sweet vanille toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
- Spatel daarna de chocolade chips door het beslag.
- Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de brownie voor 15 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de marshmallows door de helft in de lengte. Na 15 minuten leg je de marshmallows bovenop de brownie. Bak verder voor 10 a 15 minuten. Controleer na 10 minuten met een sateprikker of je brownie al gaar is. Als de sateprikker er schoon uitkomt, is die klaar. Anders bak je voor nog een paar minuten.
- Laat de brownie met marshmallows buiten de oven volledig afkoelen.
Chocolade ganache
- Doe de slagroom en dark melties in een steelpan. Laat dit al roerend smelten tot een glanzende ganache. Zet dan het vuur uit.
- Schenk de ganache over de brownie met marshmallows en zet daarna in de koelkast om de chocolade ganache af te koelen en op te laten stijven.
- Bewaar voor maximaal een week in de koelkast of vries de brownie stukjes in.
Hallo Anne,
Kan ik voor dit recept ook een “gewone” brownie bakvorm gebruiken, maat 20×20.
Kun je mij vertellen wat het verschil is tussen pure chocolade chips en
dark chocolade melties?
In afwachting van je reactie.
Met vriendelijke groet,
Jacqueline
Hoi,
Als je de ingrediënten bij elkaar moet doen, staat het snufje zout er niet bij 😢 dus nu id oven zonder snufje zout. Misschien even aanpassen? Thanks
Oei jaaa dat is een goede!! Ik ga het veranderen! Het snufje zout heeft vooral als functie dat het wat langer houdbaar blijft maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook vaak vergeet 🙈😂 haha dank je voor je reactie !