Koolhydraatarme brownie met marshmallows

Als je houdt van brownies, chocolade en marshmallows, dan is dit recept echt iets voor jou! Een fudgy brownie met daarop een laagje geroosterde marshmallows en een chocolade ganache. En dat allemaal suikervrij! Deze koolhydraatarme brownie met marshmallows is te lekker en je zult jezelf moeten bedwingen om er niet teveel van te eten. Ondanks dat de koolhydraten per stukje niet hoog zijn, blijven het toch ongezondere koolhydraten 😉 . Af en toe snoepen kan zeker geen kwaad, zeker niet met de koolhydraatarme recepten op mijn website.

koolhydraatarme brownie met marhsmallows

Zachte brownies met geroosterde marshmallows?

Iedere hap van deze koolhydraatarme brownie met marshmallows zorgt voor een heerlijke smaak! De brownie is nog lekker zacht en fudgy met daarop een laagje geroosterde marshmallows en een chocolade ganache. De brownie wordt gemaakt van roomboter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren, kristal sweet vanille en chocolade chips.

De chocolade chips die ik gebruikt heb zijn van Steviala. Helaas op dit moment niet verkrijgbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om alternatieven aan te schaffen via Afvallenmetbregje. Bijvoorbeeld de Xucker pure chocolade druppels of je kunt de Steviala dark melties fijn hakken! De stukjes chocolade door de brownie beslag zorgen ervoor dat de brownie lekker zacht en sponzig blijft. Eerst bak je de brownie voor 15 minuten, daarna leg je de halve marshmallows erop en bakt verder voor nog eens 10 a 15 minuten. De marshmallows zullen op deze manier geroosterd worden en de brownie bakt nog wat verder. Je kunt de koolhydraatarme brownie met marshmallows zo laten of nog afmaken met een suikervrije chocolade ganache.

Chocolade ganache voor de koolhydraatarme brownie met marshmallows?

Als je dan toch al bezig bent, kan die chocolade ganache laag er ook nog wel op toch? Daarvoor kun je kiezen tussen de Steviala Dark melties of de Steviala Milk melties. Ze verschillen wel in koolhydraten, maar niet extreem veel. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. De chocolade ganache maak je door de chocolade samen met slagroom in een steelpannetje te smelten. Zorg ervoor dat je dit al roerend laat smelten. Als de brownie met marshmallows klaar is en afgekoeld, kun je de chocolade ganache erover verdelen. Zet daarna in de koelkast om de chocolade ganache harder te laten worden. Daarna kun je de brownie met een scherp met snijden. Zelf koos ik voor 6×5 blokjes, zo heb je lekker veel kleine hapjes om van te genieten!

Koolhydraatarme fudgy brownie met geroosterde marshmallows en ganache

Gek op een stukje koolhydraatarme brownie? 
Koolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamel

Koolhydraatarme brownie met marshmallows

Anne Verhoeve
Genieten van een blokje chocolade heaven? De combinatie van een fudgy brownie, geroosterde marshmallows en een chocolade ganache zijn echt aan te raden om te maken. Met dit recept maak je 6x5 blokjes en kun je dus lang genieten!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 30
calorieën 89 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Triple chocolade brownie

Marshmallows

 • 40 gram marshmallows

Chocolade ganache

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
 • Voeg de boter, amandelmeel, cacao, bakpoeder, eieren en Kristal sweet vanille toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
 • Spatel daarna de chocolade chips door het beslag.
 • Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de brownie voor 15 minuten in de oven.
 • Snij ondertussen de marshmallows door de helft in de lengte. Na 15 minuten leg je de marshmallows bovenop de brownie. Bak verder voor 10 a 15 minuten. Controleer na 10 minuten met een sateprikker of je brownie al gaar is. Als de sateprikker er schoon uitkomt, is die klaar. Anders bak je voor nog een paar minuten.
 • Laat de brownie met marshmallows buiten de oven volledig afkoelen.

Chocolade ganache

 • Doe de slagroom en dark melties in een steelpan. Laat dit al roerend smelten tot een glanzende ganache. Zet dan het vuur uit.
 • Schenk de ganache over de brownie met marshmallows en zet daarna in de koelkast om de chocolade ganache af te koelen en op te laten stijven.
 • Bewaar voor maximaal een week in de koelkast of vries de brownie stukjes in.

Notities

Je kunt de brownie met marshmallows bewaren in een afgesloten trommel op een droge plek, of in de koelkast of per plakje invriezen.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 89kcalCarbohydrates: 0.7gProtein: 1.8gFat: 8.2gSaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 0.4gSodium: 0.6mgFiber: 1.6gSugar: 0.4gCalcium: 1.8mgIron: 0.3mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, cake, dirtyketo, Food, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

3 Comments

 1. Hallo Anne,

  Kan ik voor dit recept ook een “gewone” brownie bakvorm gebruiken, maat 20×20.
  Kun je mij vertellen wat het verschil is tussen pure chocolade chips en
  dark chocolade melties?

  In afwachting van je reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

 2. Hoi,

  Als je de ingrediënten bij elkaar moet doen, staat het snufje zout er niet bij 😢 dus nu id oven zonder snufje zout. Misschien even aanpassen? Thanks

  • Anne Verhoeve

   Oei jaaa dat is een goede!! Ik ga het veranderen! Het snufje zout heeft vooral als functie dat het wat langer houdbaar blijft maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook vaak vergeet 🙈😂 haha dank je voor je reactie !

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.