Tja, hoe noem je zoiets lekkers? Want geloof mij, dat zijn ze! Deze eiwitrepen zijn makkelijk te maken, heerlijk lekker eiwitrijk en ze vullen goed. Met dit recept heb ik 9 lekkere eiwitrijke crunchy eiwitrepen kunnen maken. Per reep hebben ze 226 kcal, 13,5 vet, 5 kh en 16,9 eiwitten! De basis is gemaakt van protein puffies. Deze shop ik altijd bij Prozis.com en met de code ANNEFUN10 kun jij ze ook shoppen met korting en/of met extraatjes! Ook heb ik gekozen om voor dit recept gebruik te maken van de Peanutbutter Caramelized pecans. Je kunt echter ook normale pindakaas kiezen. Maar als je dan toch aan het shoppen bent bij Prozis, is dit echt de moeite waard! Lekkere smaak van pindakaas gecombineerd met een crunchy bite van caramelized pecans! Door deze combinatie krijg je gegarandeerd lekkere eiwitrijke crunchy eiwitrepen!
Ook genieten van deze eiwitrijke crunchy eiwitrepen!?
Voor dit recept heb je de volgende producten nodig
- protein puffies
- peanutbutter caramelized pecan
- heavenly dark
- eiwitpoeder naturel
- cottage cheese
- Dark melties
- kokosolie
* Bovenstaande producten zijn affiliate links. Dit kost jou niets extra’s en ik krijg per aankoop die jij doet een kleine vergoeding. Zo kan ik o.a. deze website onderhouden en jou voorzien van heerlijke receptjes!
Nog meer eiwitrijke inspiratie nodig? Bekijk dan onderstaande recepten. Voor deze eiwitrijke crunchy eiwitrepen kun je kiezen voor andere pindakaas of andere eiwitpoeder. Echter hou ik erg van de eiwitpoeder van Live Puri en zal deze dan ook zeker aanraden.

Eiwitrijke crunchy eiwitrepen
Equipment
- Mengkom
- Coox Wunderform S cakevorm 20cm
- Hittebestendig bakje
Ingrediënten
Crunchy bodem
- 25 gram puffies
Topping 1
- 15 gram peanutbutter caramelized pecan
- 15 gram Heavenly dark
- 25 gram eiwitpoeder naturel
- 1 el water
Topping 2
- 115 gram cottage cheese
- 45 gram heavenly dark
- 75 gram peanutbutter caramelized pecan
- 75 gram eiwitpoeder naturel
Chocolade topping
- 75 gram Dark melties
- 10 gram Kokosolie
Instructies
- Voeg de puffies toe aan de bodem van de cakevorm. Voeg de ingredienten voor topping 1 toe aan een mengkom. Mix het geheel en kneed daarna tot een egale bal. Verdeel deze bal over de puffies, druk gelijkmatig aan.
- Maak nu topping 2 door de ingredienten toe te voegen aan een mengkom. Mix dit vervolgens ook tot een egale bal en verdeel dit in de cakevorm.
- Zet de cakevorm voor 60 minuten in de vriezer. Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Haal de cakevorm uit de vriezer. Snijd daarna in 9 repen. Leg 1 reep in de chocolade, gebruik vervolgens twee vorken om de eiwitreep door de chocolade te rollen. Leg daarna op een snijplank die bekleed is met bakpapier. Herhaal de stappen tot alle 9 repen bedekt zijn met chocolade.
- Bewaar de crunchy eiwitrepen in de koelast of vries ze in.
Nutrition