Een goede brownie is zacht van binnen maar heeft een krokanter bovenlaagje. Na het maken van deze koolhydraatarme brownie koekjes, was ik erg blij verrast. Precies de juiste crunch aan de buitenkant maar nog lekker zacht aan de binnenkant! De koolhydraatarme brownie koekjes heb ik gemaakt met oa de Steviala Oh’Choc amandelmeel en eiwitpoeder! Ik vond de koekjes wat saai dus toen heb ik ze nog in gesmolten witte chocolade gedipt. De witte chocolade is ook suikerverlaagd en is het nieuwste pareltje van Steviala! Als je van romig witte chocolade houdt, is dat echt een uitvinding! Qua smaken perfect te combineren met de koolhydraatarme brownie cookies.
Hoofd ingrediënt voor de koolhydraatarme brownie koekjes
Het belangrijkste ingrediënt is dan ook de Steviala Oh’Choc! De Oh’Choc is een chocopasta, chocolade smaak topping én saus in één potje. Het klinkt misschien gek, maar als je de pot bewaard op kamertemperatuur, dan is het een chocolade smaak topping. Zodra je de pot in de koelkast zet, wordt het een chocopasta en zodra je het een beetje Oh’Choc doet verwarmen, dan wordt het een saus! Kortom, echt ontzettend lekker en handig in de keuken. De Oh’Choc is zonder toegevoegde suikers, verlaagd in koolhydraten en met zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. En ik vind dit het allerbelangrijkste: geen bittere nasmaak!
Daardoor zijn deze koolhydraatarme brownie koekjes nog lekkerder!
Waar koop je de producten van Steviala?
Wil je zelf zo’n heerlijke pot Steviala Oh’Choc kopen of een witte chocolade tablet? Kijk dan snel op de website door te klikken op de Steviala Oh’Choc pot of op de afbeeldingen in dit artikel! Ook kun je in de ingrediënten lijst van het recept drukken op de ingrediënten, dan kom je ook op de juiste websites uit!
Naast de Steviala Oh’Choc gaat er ook eiwitpoeder in. Zelf gebruik ik het eiwitpoeder van Live Puri. De eiwitpoeder van Live Puri is zonder toevoegingen en is gemaakt van verse melk. Zelf gebruik ik altijd de ongezoete versie, want ik zoet het toch wel zelf in mijn recepten. De Live Puri eiwitpoeder is gemaakt zonder suikers, zoetstoffen of fruitsuikers en is op smaak gebracht door pure cacao poeder.
Meer chocolade brownie inspiratie nodig?

Koolhydraatarme brownie koekjes
Equipment
- Mengkom
- Oven
Ingrediënten
- 200 gram Oh'Choc Steviala
- 1 ei (L)
- 1 eigeel
- 125 gram amandelmeel Steviala
- 25 gram Eiwitpoeder cacao Live puri
- 5 gram bakpoeder
Topping
- 50 gram witte chocolade Steviala
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Mix alle ingredienten in de mengkom tot een deegbal. Verdeel het deeg in 16 gelijke deegballen.
- Leg de deegballen op het bakpapier en druk ze plat (ca 2cm dik). Bak de brownie koekjes voor 12 minuten in de oven.
- Laat de koekjes buiten de oven afkoelen. Smelt ondertussen de witte chocolade. Dip de koekjes voor de helft in de chocolade. Verkruimel 1 brownie in kruimels en strooi dit over de witte chocolade.
- Bewaar de brownie koekjes in een afgesloten trommel op een droge plek. De koekjes zijn max 7 dagen houdbaar. Je kunt ze ook invriezen.
Nutrition