Gezonde broodtrommel met Gigantjes

De zomervakantie is weer voorbij en de kids gaan weer naar school! Job heeft er veel zin in, want hij mag naar groep 3! Geloof mij, hij is daar ook zeker klaar voor haha. In de zomervakantie ben je geneigd anders te eten, maar een ding is voor ons thuis geen probleem en dat is (snoep)groenten. Job is al vanaf baby af aan gek op rauwkost! Maar nu school weer is begonnen, werd het tijd voor een gezonde broodtrommel! Niet zomaar een gezonde broodtrommel maar een broodtrommel met Gigantjes. Via mijn Instagram pagina heb ik al een leuke Reel geplaatst hoe je de gezonde wrap kunt maken, met Job in de hoofdrol!

Gigantjes in een broodtrommel?

In samenwerking met verse oogst en Kroon op het Werk, mocht ik aan de slag samen met Job voor inspiratie voor een gezonde broodtrommel met Gigantjes! De Gigantjes zijn in het leven geroepen om groentes aantrekkelijker te maken voor kinderen! Het zijn niet zomaar groenten, het zijn supergroenten! Want snackgroenten zijn de superhelden van de snacks: Lekker én gezond.

Maak kennis met:

  • ’Mini’ de snacktomaat
  • ‘Gro’ de snackkomkommer
  • ‘Tes’ de snackpaprika

En als je dit nu snel uitspreekt krijg je Mini, Gro en Tes! Mini groentes. Hoe leuk is dat! Job vond het helemaal geweldig en de gezonde broodtrommel kaartjes maken de broodtrommel helemaal compleet.

Inspiratie voor de gezonde broodtrommel

Het voordeel van de snackgroenten in de gezonde broodtrommel is dat het makkelijk mee te nemen is, je hoeft er eigenlijk niets mee te doen om het lekker te maken en ze zitten boordevol vitamines. Daarnaast zijn de Gigantjes kleurrijk in je broodtrommel!

Wat hebben wij ermee gemaakt?

Goed gevulde wrap

Volkoren wrap besmeren met kruiden zuivelspread. Daarop kropsla, kipfilet, snack paprika en snack komkommer. Strak oprollen en in plakken snijden. Om een gezellige broodtrommel te maken, kun je ervoor kiezen om de plakken op een spies te rijgen. Eerst een snack tomaatje, dan een plak wrap, dan weer een tomaatje, dan nog een plak wrap en tot slot eindig je weer met een snack tomaatje. Ideaal voor de back 2 school gezonde broodtrommel!

Snack autootjes

Deze snack autootjes zijn een succes. Ze kunnen namelijk nog echt rijden ook! Je maakt ze heel simpel door een snack paprika , ook wel een Tes erbij te pakken. Daar steek je 2 stukjes satéprikker in. Snij vervolgens 4 plakken van de snack komkommer, ook wel Gro. Rijg de komkommer op de prikkers en maak af met een coupe gemaakt van een snack tomaatje, ook wel een Mini! Dit tomaatje zet je vast met een klein stukje satéprikker.

Gevulde komkommer en paprika

Een andere snack die zowel Job als Stef erg lekker vinden is de gevulde komkommer of gevulde paprika. Dit doe je simpel door de komkommers en paprika’s door de lengte te snijden. Haal met een lepeltje de waterige binnenkant uit de komkommer en bij de paprika haal je de zaadlijsten eruit. Vul de komkommer en paprika met bijvoorbeeld kruiden zuivelspread en genieten maar!

Dip Gigantjes

Een hele simpele maar eentje die altijd een succes is. De dip snack groenten! Je snijdt de komkommer en paprika in repen en die kun je heerlijk dippen in bijvoorbeeld een zuivelspread, Hüttenkäse, heksenkaas of gewoon smeerkaas! Dit is ook ideaal om in een gezonde broodtrommel te doen voor je kind.

Niet alleen voor je lunchtrommel

Het fijne van de snackgroenten is dat ze niet alleen leuk zijn voor de broodtrommel of lunchbox mee naar school. Je kunt ze natuurlijk ook perfect gebruiken als tussendoortje, want ze zijn dan wel klein van stuk, maar ze zitten bomvol vitamines! En naast de back 2 school broodtrommel of tussendoortje, zijn ze ook erg lekker op tafel bij de tapas!

Tips voor meer recepten

Heb je nou nog veel snackgroenten over en wil je weten wat je er nog meer mee kunt doen? Maak eens de heerlijke witte asperge ovenschotel of de broccoli ovenschotel met gehakt of de  Bruschetta met gegrilde groenten.

Ben jij nou ook zo gek op de snackgroenten en wil je je kind ook aan de Gigantjes krijgen, maak dan zeker gebruik van bovenstaande tips! Benieuwd of jij nog andere heerlijke tips hebt om de snackgroenten voor te gebruiken!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.