Koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes

Heb je de koolhydraatarme brownie koekjes al gezien? Deze koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes zijn next level. De normale brownie koekjes waren in de witte chocolade gedipt, maar toen ik dat had gedaan, bedacht ik mij dat chocolade chunks erdoor ook heerlijk zouden zijn! Zo gezegd, zo gedaan. Door een kleine aanpassing, heb je weer andere koekjes gemaakt. Ben je nou bijvoorbeeld ook gek op noten of gevriesdroogde aardbeien? Die zijn er ook heerlijk doorheen! Kortom, lekker variëren met deze koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes.

Hoofd ingrediënt voor de koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes

Het belangrijkste ingrediënt is dan ook de Steviala Oh’Choc! De Oh’Choc is een chocopasta, chocolade smaak topping én saus in één potje. Het klinkt misschien gek, maar als je de pot bewaard op kamertemperatuur, dan is het een chocolade smaak topping. Zodra je de pot in de koelkast zet, wordt het een chocopasta en zodra je het een beetje Oh’Choc doet verwarmen, dan wordt het een saus! Kortom, echt ontzettend lekker en handig in de keuken. De Oh’Choc is zonder toegevoegde suikers, verlaagd in koolhydraten en met zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. En ik vind dit het allerbelangrijkste: geen bittere nasmaak!

Echter heeft Steviala ook heerlijke witte chocolade in het assortiment. Door dit in chunks te snijden, maak je de koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes nog lekkerder!

Waar koop je de producten van Steviala?

Wil je zelf zo’n heerlijke pot Steviala Oh’Choc kopen of een witte chocolade tablet? Kijk dan snel op de website door te klikken op de Steviala Oh’Choc pot of op de afbeeldingen in dit artikel! Ook kun je in de ingrediënten lijst van het recept drukken op de ingrediënten, dan kom je ook op de juiste websites uit!

Naast de Steviala Oh’Choc gaat er ook eiwitpoeder in. Zelf gebruik ik het eiwitpoeder van Live Puri. De eiwitpoeder van Live Puri is zonder toevoegingen en is gemaakt van verse melk. Zelf gebruik ik altijd de ongezoete versie, want ik zoet het toch wel zelf in mijn recepten. De Live Puri eiwitpoeder is gemaakt zonder suikers, zoetstoffen of fruitsuikers en is op smaak gebracht door pure cacao poeder.

 

Meer chocolade brownie inspiratie nodig?

koolhydraatarme pindakaas brownies

Koolhydraatarme cookie dough browniesKoolhydraatarme triple chocolade brownie met salted karamelkoolhydraatarme slutty brownies

Koolhydraatarme witte chocolade brownie koekjes

Anne Verhoeve
Genieten van heerlijke koekjes met een krokante buitenkant? Deze brownie koekjes hebben dat! Precies zoals ik een brownie het lekkerst vind. Zacht van binnen en zo'n dun crunchy buitenlaagje. Maak het nog lekkerder door er witte chocolade chunks door te doen!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 16 koeken
calorieën 145 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Mix alle ingredienten in de mengkom tot een deegbal. Vervolgens hak je de chocolade in grove stukken. Kneed de witte chocolade door het deeg. Verdeel het deeg vervolgens in 16 gelijke deegballen.
  • Leg de deegballen op het bakpapier en druk ze plat (ca 2cm dik). Naar wens kun je er nog wat witte chocolade chunks bovenop leggen. Bak de brownie koekjes voor 12 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes buiten de oven afkoelen.
  • Bewaar de brownie koekjes in een afgesloten trommel op een droge plek. De koekjes zijn max 7 dagen houdbaar. Je kunt ze ook invriezen.

Nutrition

Serving: 1koekjeCalories: 145kcalCarbohydrates: 2.6gProtein: 5.9gFat: 14.2gSaturated Fat: 2.6gPolyunsaturated Fat: 2.3gMonounsaturated Fat: 2gSodium: 5.2mgFiber: 7.6gSugar: 2.1g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, eiwitpoeder, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, livepuri, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.