Koolhydraatarme cookie dough karamel koeken

Deze kon niet uitblijven na de koolhydraatarme s’mores karamel koeken en de koolhydraatarme pecannoten karamel koeken! Heerlijke zachte koolhydraatarme cookie dough karamel koeken. De lagen zorgen ervoor dat je een lekkere smaak sensatie en structuur ervaart! Een bodem met een bite met daarboven een cookie dough laag en karamel laag. Vervolgens nog een krokant chocolade laagje. De meeste producten voor deze cookie dough karamel koeken kun je bij www.afvallenmetbregje.nl shoppen, scheelt je een zoektocht! Wist je dat bij de ingredientenlijst je ook kunt drukken op de ingrediënten? Dan ga je gelijk naar de webshop en het artikel! Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

koolhydraatarme cookie dough karamel koeken

Ingredienten cookie dough karamel koeken

Bodem
Cookie dough
karamel
Chocolade topping
koolhydraatarme cookie dough karamel koeken

Bereidingswijze

Bodem

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng het geheel vervolgens goed door. Daarna bekleed je een bakvorm van 20×20 met bakpapier. Druk het deeg voor de bodem van de koolhydraatarme cookie dough karamel koeken daarna goed uit. Vervolgens bak je de bodem voor ca 15 a 20 minuten goudbruin. Haal de bodem uit de oven en laat daarna afkoelen.

Cookie dough

Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade chips, voor de cookie dough in een mengkom. Als alles goed is gemengd, spatel je vervolgens de suikervrije chocolade chips erdoorheen. Leg daarna het cookie dough op een stuk bakpapier en druk uit ter grootte van je bakvorm. Leg vervolgens het cookie dough op je bodem. Zet daarna in de koelkast.

Karamel

Voeg vervolgens de ingrediënten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al roerend koken. Blijf roeren tot het indikt. Zet daarna het vuur uit en laat de karamel een beetje afkoelen. Roer daarna nog eens goed door. Je karamel voor de koolhydraatarme cookie dough karamel koeken is nu klaar. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het karamel eroverheen. Zet vervolgens voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Chocolade

Vul je steelpan met een klein laagje water (ca 2 a 3 cm). Vervolgens zet je er een hittebestendig bakje bovenop. Zorg dat het bakje het water niet raakt. Daarna zet je het vuur aan het doet de chocolade in het bakje. Smelt de chocolade vervolgens via de au-bain-marie methode. Als de chocolade gesmolten is, roer je het even goed door en zet het vuur uit. Haal je bakvorm uit de koelkast en verdeel je chocolade eroverheen. Zet daarna de cookie dough karamel koeken terug in de koelkast voor ca 30 minuten.

Je kunt nu de cookie dough karamel koeken in blokjes snijden. Snij ze in 5×5 blokken. Tip: als je je scherpe mes verwarmd, elke keer voordat je gaat snijden, dan glij je erdoorheen. Bewaar ze in de koelkast of vries ze per blokje in. In de koelkast zijn ze ruim een week lekker en in de vriezer zeker 3 maanden!

Voedingswaarden koolhydraatarme cookie dough karamel koeken

Uit dit recept haal je zeker 25 lekkere cookie dough karamel koeken. De voedingswaarden zijn per koek berekend.

Kcal: 146
Kh: 1.2
Ei: 2.3
Vet: 13.9

Heb je een koolhydraatarme cookie dough karamel koeken gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funandhealthyfood

Please follow and like us:

4 Comments

  1. Is er misschien een vervanger voor de Steviala Sweet en vanille? Want deze is momenteel niet voorradig

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.