Koolhydraatarme twix cheesecake

Liefde voor een krokante koek, chocolade en karamel? Maar dan in vorm van een cheesecake? Dan is deze koolhydraatarme twix cheesecake echt wat voor jou! @Melaketovita en ik vonden het een heerlijke uitdaging om te maken voor jullie! De koolhydraatarme twix cheesecake heeft een bodem die je kort bakt maar de vulling is een no bake variant! Dit houdt in dat de twix cheesecake simpel en snel te maken is! Liever een andere cheesecake maken? Wat dacht je van de chocolade cheesecake cakejes of de aardbeien kwarktaartjes of toch de MonChou taart?

koolhydraatarme twix cheesecake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme twix cheesecake?

Bodem Twix cheesecake
  • roomboter
  • kristal sweet
  •  amandelmeel
  • kokosmeel
  • vanille extract
  • snufje zout
vulling
  • franse kwark
  • roomkaas
  • vanille extract
  • kristal sweet vanille
  • 4 gelatine blaadjes + 25 ml water
karamel
  • roomboter
  •  slagroom
  • Heavenly Dark
  • Ery-Bronze
Chocolade ganache
  • Dark Melties
  • slagroom
koolhydraatarme twix cheesecake

Hoe maak je de koolhydraatarme twix cheesecake?

koolhydraatarme twix cheesecake

Koolhydraatarme twix cheesecake

Anne Verhoeve
Heb jij net als ik een liefde voor krokante koek, chocolade en karamel? Maar dan in vorm van een cheesecake? Dan is deze koolhydraatarme twix cheesecake ook echt wat voor jou! Al het goede van een Twix gecombineerd met een romige kwark laag en licht gezouten karamel!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 3 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 10 puntjes
calorieën 235 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

Karamel

vulling

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C hetelucht en bekleed een springvorm (16cm) met bakpapier.
  • Maak de bodem door eerst de roomboter te smelten. Schenk dit in een mengkom en voeg de overige ingrediënten erbij. Meng tot een deegbal. Verdeel het deeg over de cakevorm en druk goed aan. Bak de bodem 18 min en laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Maak de karamel door alle ingrediënten voor het karamel in een steelpan te doen. Laat dit vervolgens al kokend indikken. Roer af en toe goed door. Afhankelijk van de dikte van je pan, de hoogte van je vuur en hoe koud je ingrediënten waren, kan het zeker 10 a 15 min duren voordat het begint in te dikken. Zet vervolgens het vuur uit en ga verder met de vulling.
  • Week de gelatineblaadjes 10 min. in koud water
  • Mix de kwark met roomkaas, vanille extract en kristal sweet vanille romig. Verwarmen vervolgens het water in een steelpannetje en laat daarna de gelatine erin smelten. Vervolgens voeg je in een dun straaltje het water toe aan het kwark, blijf tussendoor mixen. Bekleed de zijkanten van de springvorm met bakpapier of acetaatfolie. Giet vervolgens de vulling op bodem.
  • Pak de karamel erbij en een vork. Schenk 3/4e van de karamel op de vulling en roer direct met een vork een swirl door je kwarklaag. Zet de cheesecake 3 uur in de koelkast.
  • Voeg de slagroom en dark melties toe aan een steelpan en zet op een laag vuurtje. Laat de chocolade al roerend smelten. Zet dan het vuur weer uit. Haal de cheesecake uit de koelkast en schenk de chocolade op de bovenkant. Verwarm het restje karamel in de magnetron en maak een swirl over de chocolade ganache.
  • Zet de cheesecake terug in de koelkast tot de chocolade ganache harder geworden is.

Notities

Bewaar de cheesecake max 5 dagen in de koelkast. Dek af met huishoudfolie of bewaar in een trommel.

Nutrition

Serving: 1puntjeCalories: 235kcalCarbohydrates: 3.4gProtein: 6.6gFat: 20g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Voedingswaarden

Je kunt de twix cheesecake in 8 stukken snijden, maar dan heb je best flinke punten. Daarom kies ik er zelf voor om ze in 10 te snijden. Per punt heb je dan de volgende voedingswaarden:
Kcal: 235
Kh: 3.4
Ei: 6.6
Vet: 20

Heb je de koolhydraatarme Twix cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij en Melanie daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

 

 

 

Please follow and like us:

4 Comments

  1. Wat ik altijd zo jammer vind van bepaalde recepten is die vanille extract. Ik vind dat persoonlijk zulk chemisch vies spul, het smaakt en ruikt ook niet naar vanille.
    Is er geen alternatief? Iets natuurlijkers….

    • Anne Verhoeve

      Hey Sandra, ik denk dat je in de war bent met vanille aroma uit de supermarkt (dr oetker bijv). Dit is inderdaad chemischer haha dus ik snap je reactie. Maar ik gebruik vanille extract. Dit is puur vanille bonen extract met water en organische ethanol. Je betaalt er ook wel voor, je kunt als goed is op linkje drukken en dan kom je bij afvallenmetbregje uit. Daar kun je het rustig inlezen. Dit is 100% vanille garantie qua geur en smaak 😍

  2. Hoeveel heb je nodig voor de choco ganache? Staat niet in het recept

    • Anne Verhoeve

      Heey, wat stom ik had al gereageerd via mijn mobiel maar blijkbaar staat hij er niet tussen nu. Dus voor de zekerheid nog een keer via mijn laptop. Maar dat is mijn fout inderdaad, ik doe er 75 g Dark en 15 g slagrom in 🙂 !

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.