Koolhydraatarme twix cheesecake

Liefde voor een krokante koek, chocolade en karamel? Maar dan in vorm van een cheesecake? Dan is deze koolhydraatarme twix cheesecake echt wat voor jou! @Melaketovita en ik vonden het een heerlijke uitdaging om te maken voor jullie! De koolhydraatarme twix cheesecake heeft een bodem die je kort bakt maar de vulling is een no bake variant! Dit houdt in dat de twix cheesecake simpel en snel te maken is! Liever een andere cheesecake maken? Wat dacht je van de chocolade cheesecake cakejes of de aardbeien kwarktaartjes of toch de MonChou taart?

koolhydraatarme twix cheesecake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme twix cheesecake?

Bodem Twix cheesecake
vulling
karamel
Chocolade ganache
koolhydraatarme twix cheesecake

Hoe maak je hem dan?

Bodem twix cheesecake

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Voeg alle ingrediënten toe aan een mengkom. Kneed dit vervolgens tot een deegbal. Bekleed vervolgens een springvorm van 16cm met bakpapier. Druk het deeg daarna uit. Bak vervolgens voor 18 minuten in de oven. Laat de bodem voor de twix cheesecake buiten de oven afkoelen.

Karamel

Maak de karamel door de boter te smelten op een laag vuurtje. Meng ondertussen in een andere kom de overige ingrediënten. Als de roomboter is gesmolten, voeg je al roerend de overige ingrediënten toe. Blijf dit vervolgens roeren tot de karamel begint te pruttelen en begint in te dikken. Als de karamel is ingedikt, zet je het vuur uit en blijf dit roeren tot kamertemperatuur. Ga verder met de vulling voor de koolhydraatarme twix cheesecake.

Vulling

Gelatine voor minimaal 10 minuten weken in koud water. Vervolgens de kwark met roomkaas, vanille extract en kristal sweet vanille romig op kloppen. Verwarmen vervolgens het water in een steelpannetje en laat daarna de gelatine erin smelten. Vervolgens voeg je al kloppend het water toe aan het kwark beslag. Daarna giet je de vulling op bodem van de koolhydraatarme twix cheesecake.

Koolhydraatarme twix cheesecake opbouwen

Verdeel ongeveer drie kwart van de karamel over de vulling. Gebruik snel een vork om de karamel door de kwark te roeren. Zet de twix cheesecake vervolgens voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Chocolade ganache

Verwarm de slagroom op in een steelpan en voeg daarna al roerend de chocolade toe tot dit is gesmolten. Zet vervolgens het vuur uit en verdeel de chocolade op de bovenkant van de koolhydraatarme twix cheesecake. Tot slot verwarm je de overige karamel in de magnetron of in een steelpan tot het weer vloeibaar is. Verdeel dit over de chocolade ganache. Zet daarna de koolhydraatarme twix cheesecake terug in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

Je kunt de twix cheesecake voor ca 5 a 7 dagen bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden

Je kunt de twix cheesecake in 8 stukken snijden, maar dan heb je best flinke punten. Daarom kies ik er zelf voor om ze in 10 te snijden. Per punt heb je dan de volgende voedingswaarden:
Kcal: 235
Kh: 3.4
Ei: 6.6
Vet: 20

Heb je de koolhydraatarme Twix cheesecake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij en Melanie daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Wat ik altijd zo jammer vind van bepaalde recepten is die vanille extract. Ik vind dat persoonlijk zulk chemisch vies spul, het smaakt en ruikt ook niet naar vanille.
    Is er geen alternatief? Iets natuurlijkers….

    • Anne Verhoeve

      Hey Sandra, ik denk dat je in de war bent met vanille aroma uit de supermarkt (dr oetker bijv). Dit is inderdaad chemischer haha dus ik snap je reactie. Maar ik gebruik vanille extract. Dit is puur vanille bonen extract met water en organische ethanol. Je betaalt er ook wel voor, je kunt als goed is op linkje drukken en dan kom je bij afvallenmetbregje uit. Daar kun je het rustig inlezen. Dit is 100% vanille garantie qua geur en smaak 😍

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.