Koolhydraatarme Red velvet koekjes

Via social media hebben jullie mogelijk kunnen volgen dat ik weer samen met @melaketovita aan de slag ben gegaan in de keuken! Een van de dingen op het lijstje waren red velvet sandwich cookies. Samen maakte wij daar deze heerlijke koolhydraatarme red velvet koekjes van. Met een krokant koekje en een botercreme witte chocolade vulling. De koekjes zelf hebben wat weg van de koolhydraatarme Oreo’s. Echter door het gebruik van Brand New Cake druppels, tover je het beslag om in een waanzinnige kleur.

De Brand New Cake druppels zijn nieuw verkrijgbaar in de webshop van Afvallenmetbregje. Je hebt ze in maar liefst 19 verschillende kleuren! Daarmee maak je o.a. deze kleurrijke rode koolhydraatarme red velvet koekjes!

Wist je dat je de Brand New Cake druppels ook goed kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de botercreme laag voor deze yoghurt cupcakes? Of om de frosting van deze citroen cupcakes te kleuren?

koolhydraatarme red velvet koekjes

Ingredienten voor de koolhydraatarme red velvet koekjes

Red velvet cookies 
Witte chocolade botercreme 
koolhydraatarme red velvet koekjes

Bereidingswijze voor de red velvet sandwich cookies

Voeg alle ingrediënten voor de koekjes toe aan een mengkom en kneed vervolgens tot een egale deegbal. Wikkel dit daarna in een stuk huishoudfolie. Leg vervolgens de deegbal voor minimaal 30 minuten in de koelkast of vriezer. Rol daarna de deeg uit en steek met een koekjesvorm (8cm) de koekjes uit. Je kunt er ca 20 koekjes uit drukken. Leg de koekjes vervolgens op een bakplaat met bakpapier en zet dit weer terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bak de koolhydraatarme red velvet koekjes koekjes voor 15 minuten. Laat de red velvet koekjes daarna helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Smelt de witte chocolade volgens de au-bain-marie methode. Laat daarna weer terug afkoelen tot kamertemperatuur. Vervolgens klop je de roomboter romig op samen met de Frost. Giet daarna de witte chocolade al mixend bij de roomboter tot een romig geheel. Spatel dit in een spuitzak met een spuitmondje naar wens. Zet dit vervolgens in de koelkast voor ca 15 minuten.

Spuit daarna op de helft van de koekjes de witte chocolade botercreme vulling. Daarna leg je de andere red velvet koekjes erboven op. Druk licht aan en je koolhydraatarme red velvet koekjes zijn klaar om op te smikkelen. Bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries ze in.

Voedingswaarden

Je maakt met dit recept ca 10 red velvet koekjes. Per koekje heb je de volgende macro’s

Kcal: 255
Kh: 1.7
Ei: 4.5
Vet: 25.4

Heb je de koolhydraatarme red velvet koekjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.