Koolhydraatarme aardbeien kniepertjes

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik gek ben op aardbeien. De geur, de smaak en de kleur van aardbeien. Nu hebben ze bij DeNotenshop al een tijdje gevriesdroogde vruchten. Deze zijn per 100 gram best hoog in koolhydraten. Echter het mooie is wel dat ze zo licht zijn, dat je soms maar 5 a 10 gram nodig hebt voor een recept. In dit recept zit maar 5 gram gevriesdroogde aardbeienpoeder. Daardoor zijn deze koolhydraatarme aardbeien kniepertjes laag in koolhydraten. Ik maakte eerder de koolhydraatarme pistache cannoli, dit is ook gemaakt met een kniepertje. Echter koos ik daar nog voor het gebruik van psylliumvezels. Ik wou nu een zo makkelijk mogelijk recept maken, zodat het voor iedereen haalbaar is. Je kunt deze kniepertjes zo eten of lekker besmeren met wat aardbeienjam!

koolhydraatarme aardbeien kniepertjes

Ingredienten voor de aardbeien kniepertjes

Optioneel kun je er nog wat suikervrije aardbeien jam op smeren!

Hoe maak je de kniepertjes met gevriesdroogde aardbeien poeder?

Verwarm de kniepertjes apparaat volgens gebruiksaanwijzing van jouw apparaat.

Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom en mix het geheel daarna tot een egaal beslag. Rol nu 16 ballen van het beslag. Bak vervolgens de koolhydraatarme aardbeien kniepertjes om en om en gebruik een spatel om ze van het apparaat te scheppen. Leg ze daarna op een snijplank. In het begin zijn de aardbeien kniepertjes nog zacht, maar als ze afkoelen worden ze harder.

Besmeer de koolhydraatarme aardbeien kniepertjes naar wens met wat suikervrije aardbeien jam. Doe dit niet direct bij alle kniepertjes, omdat de kniepertjes dan weer zacht worden. Alleen bij het direct consumeren.

Voedingswaarden per stukje aardbeien kniepertje

De voedingswaarden zijn gebaseerd op de kale kniepertjes, zonder de aardbeien jam.

Kcal: 83
Kh: 0.7
Vet: 7.9
Ei: 2.2

Wist je dat ik voor DeNotenshop al meer recepten heb gemaakt? Kijk ook eens naar:

Heb je de koolhydraatarme aardbeien kniepertjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dan kan dat met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.