Koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake

Wie houdt er nou niet van Salted caramel? @Melaketovita en ik wilden graag een lekkere kwarktaart maken, maar dan in de vorm van een kwarkcake. Dit gecombineerd met een romige vulling en Salted caramel maakt een heerlijke koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake! Met de producten van Steviala heb je altijd succes om een recept suikervrij te maken! Liever een echt baksel met caramel? Maak dan de caramel cakerol of de caramel cookie cups.

koolhydraatarme salted caramel kwarkcake

Ingredienten voor de caramel kwarkcake

Bodem 
Vulling 
  • 200 gram kwark 
  • 50ml slagroom 
  • 150 gram mild & creamy 
  • 50 gram Steviala frost 
  • 50 gram Steviala butter caramel siroop 
  • 5 gelatine blaadjes + 20ml slagroom
Caramel 

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodem en kneed daarna tot een egale deegbal. Leg vervolgens een stuk bakpapier in een cakevorm en verdeel de bodem in de cakevorm. Bak daarna voor 20 minuten in de oven en laat vervolgens buiten de oven volledig afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de vulling en klop dit daarna romig. Verwarm 20ml slagroom in een pannetje en laat de gelatine hierin al roerend smelten. Voeg dit daarna al mixend bij de vulling. Verdeel vervolgens het mengsel over de inmiddels afgekoelde bodem en laat de koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voeg alle ingrediënten voor de caramel toe aan een sauspannetje. Verwarm dit daarna tot het gaat koken en blijf goed roeren. Laat dit vervolgens koken tot de caramel saus indikt. Laat dit daarna even afkoelen. Verdeel vervolgens over de kwarkcake. Bewaar de koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake in de koelkast.

Voedingswaarden

De kwarkcake kun je in ongeveer 12 plakken snijden. Je krijgt dan per plakje de volgende voedingswaarden binnen:
Kcal: 186
Kh: 2.5
Ei: 15.1
Vet: 29.3

Heb je de koolhydraatarme Salted caramel kwarkcake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.