Koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites

Na een reeks heerlijke recepten, zoals de salted caramel kwarkcake, oreo cookie cups, caramel cookie cups en de twix cakerol, sluiten @melaketovita en ik de reeks af met deze heerlijke koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites! Een romige vulling met de smaken en van stroopwafel. De koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites hebben een heerlijke smaak van Steviala stevia druppels stroopwafel. Ook is er gebruik gemaakt van de Sweet & Butter caramel siroop. Omdat niet iedereen deze in huis heeft, kun je natuurlijk ook de Steviala Sweet & Gold gebruiken! De koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites kun je ook invriezen, waardoor je een heerlijke voorraad kunt maken. Benieuwd hoe jij ze maakt? Check dan snel hieronder de bereidingswijze.

Koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites

Ingredienten voor de cheesecake met stroopwafel crumble

Bodem 
Vulling 
Stroopwafel (crumble) 

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme stroopwafel cheesecake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens de amandelmeel, kokosmeel, kristal sweet, snufje zout en kaneel. Kneed daarna de roomboter hier doorheen totdat je een egale deegbal hebt. Leg een stuk bakpapier in een vierkante bakvorm. Verdeel vervolgens het beslag op de bodem. Bak daarna de bodem voor 15 minuten in de oven en laat de bodem voor de stroopwafel cheesecake vervolgens buiten de oven volledig afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng vervolgens de roomkaas, mild & creamy, frost, de stroopwafel druppels en Sweet & butter caramel toe. Proef daarna even of het genoeg smaak heeft, zo nodig na smaak meer toevoegen.. Verwarm vervolgens de gelatineblaadjes met 3 eetlepels water in een pannetje. Voeg dit daarna al roerend aan het roomkaas mengsel toe. Schenk vervolgens dit mengsel over de bodem en laat de koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm een stroopwafel apparaat. Meng daarna alle ingrediënten voor de stroopwafels en kneed tot een egale deegbal. Maak van deze deegbal vervolgens 15 kleine deegballetjes en bak de stroopwafels per stuk. Laat daarna helemaal afkoelen. Het is niet erg als ze er niet goed uitkomen, want je hebt toch de crumble nodig voor over de cheesecake bites.

Wanneer de cheesecake na 3 uur stijf is verdeel je de stroopwafels crumble en/ of in grotere stukken over de koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites.

Voedingswaarden

Met dit recept maak je een grote plaat koolhydraatarme stroopwafel cheesecake en die kun je dan in ca 12 bites snijden. Per bite heb je de volgende voedingswaarden

Kcal: 266
kh: 2.4
ei: 8
vet: 28.7

Heb je de koolhydraatarme stroopwafel cheesecake bites gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en ons daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood en @melaketovita!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.