Suikervrije gingerbread kruiden zelf maken

In de kerstperiode zijn gingerbread kruiden erg populair. De kruiden zorgen voor die warme smaken met een beetje pit! Ik gebruikte voorheen altijd de Christmas cookies kruidenmix van Green Gypsy. Helaas zijn zij gestopt met deze combinatie en daarom deed ik het vervangen voor speculaaskruiden. Echter krijg je dan toch niet hetzelfde effect. Nu weet ik dat gingerbread kruiden gemaakt wordt met gemberpoeder, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en kardemom. Speciaal voor de kerst recepten heb ik nu dan ook deze suikervrije gingerbread kruiden mix uitgeschreven, zodat ook jij deze zelf kan maken.

Het internet staat vol met gingerbread kruiden recepten, maar toch lijken ze allemaal net wat anders. Dit is denk ik ook een persoonlijke voorkeur qua sterkte van bepaalde smaken. Denk aan dat sommige liever wat minder gember erin hebben, of juist echt die gember explosie erin willen verwerken. Dit deed ik zelf wel voor deze suikervrije gingerbread kruiden mix.

Hieronder lees je hoe jij zelf een potje suikervrije gingerbread kruiden mix kunt maken. Het voordeel is dat je het lang kunt bewaren. Bewaar ze in een afgesloten pot en zorg dat het luchtdicht is. Je kunt de kruiden dan heel lang gebruiken. Op de potjes die je hebt gekocht staat een datum, hou dat aan als richtlijn voor hoelang je het kunt bewaren.

Met de koolhydraatarme gingerbread kruiden kun je o.a. de volgende recepten maken: Gingerbread mannetjes, Gingerbread cakerol, worteltulbandjes.

Je koopt de kruiden gewoon in de supermarkt, of je kunt alles bestellen bij www.denotenshop.nl.

suikervrije gingerbread kruiden

 

Ingrediënten voor de suikervrije gingerbread kruiden

 • 2 el gemberpoeder
 • 2,5 el kaneelpoeder
 • 1 el kruidnagelpoeder
 • 1 el nootmuskaat
 • 1 tl kardemon

Bereidingswijze om de kruiden zelf te maken

Het is heel simpel, voeg alle ingrediënten toe aan een potje of bakje dat luchtdicht gemaakt kan worden. Doe vervolgens de deksel erop en schud alles goed door elkaar. Maak daarna open en ruik hoe heerlijk je suikervrije gingerbread kruiden ruikt!

Heb je de koolhydraatarme gingerbread kruiden gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Een vraagje, van verstegen verkopen ze nu Pumkin Spice kruiden. Zijn die ook te gebruiken denk je?

  • Anne Verhoeve

   Jaa dat kan ook zeker!! Wel even spieken qua de suikers, sommige merken voegen okk suikers toe aan hun standaard kruiden potjes! Maar anders kan hij heel goed!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.