Koolhydraatarme worteltulbandjes

Eerder maakte ik al een lekkere koolhydraatarme worteltaart. Om het wat feestelijker te maken, heb ik het originele recept wat aangepast om zo deze koolhydraatarme worteltulbandjes te maken. De tulbandjes zijn smeuïg en niet droog van smaak. Voor dit recept heb ik gekozen voor de Green Gypsy Christmas cookies kruiden. Helaas is deze uit het assortiment gegaan, maar gelukkig kun je ook heel goed de Love Peace & Granola kruiden of de speculaaskruiden gebruiken. Heb je deze kruiden niet in huis maar de rest wel? Dan kun je ook zelf een lekkere kruidenmix maken dit recept voor suikervrije gingerbread kruiden.

Het voordeel van de koolhydraatarme worteltulbandjes is dat je er verstopte groenten in hebt zitten. Het is dan wel niet zoveel per worteltulbandje, maar alle beetjes helpen! Mijn zoontje (Job,5) vond ze er lekker uitzien, tot hij door had dat er wortel in zat. Opeens hoefde hij ze niet meer te hebben, gek toch? 😉

In het originele recept worden geen gedroogde cranberries gebruikt. Echter past dit wel goed in dit receptje. Je kunt er dus voor kiezen om de koolhydraatarme gedroogde cranberries toe te voegen bij de stap van de pecannoten en wortels.

In plaats van de roomkaas frosting op de bovenkant te smeren, koos ik ervoor om de siliconen tulbandvormpjes goed te vullen. Daardoor ontstond er geen gat in het midden. Ik kon ze daardoor vullen met de roomkaas frosting. Dit zie je goed terug op de foto’s. Hieronder lees je hoe jij de koolhydraatarme worteltulbandjes kunt maken.

koolhydraatarme worteltulbandjes

Ingrediënten voor de koolhydraatarme worteltulbandjes

Vulling

  • 100 gram roomkaas
  • 40 gram roomboter (kamertemp)
  • 40 gram Frost

Bereidingswijze voor de worteltulbandjes

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de pecannoten en wortel, in een mengkom. Mix het geheel goed door. Daarna spatel je de wortel en pecannoten er doorheen. Verdeel het beslag over 8 siliconen tulband vormpjes. Mocht je die niet hebben, kun je uiteraard ook gewone cupcake vormpjes gebruiken. Bak de koolhydraatarme worteltulbandjes voor 30 a 35 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Voor de vulling klop je de roomboter samen met de roomkaas en Frost romig op, tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel dit daarna op of in de worteltulbandjes. Je kunt ze direct opeten of even in de koelkast zetten zodat de roomkaas frosting nog wat harder kan worden.

Voedingswaarden

Heb je de koolhydraatarme worteltulbandjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje, @denotenshop en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.