Koolhydraatarme millionaires gingerbread

Na het maken van suikervrije gingerbread kruiden, volgde er een aantal lekkere receptjes. Denk aan de koolhydraatarme gingerbread mannetjes, de gingerbread cakerol, chocolade boomstam en de worteltulbandjes. Nu zijn wij hier thuis echt gek op karamel en de smaken van gingerbread. Daarom bedacht ik om die smaken met elkaar te combineren. Ik had nog wat gingerbread mannetjes over en die wou ik graag als topping gaan gebruiken. Zo ontstond dit idee om een koolhydraatarme millionares gingerbread te maken, in plaats van millionaires shortbread.

Een millionaires shortbread is van origine een shortbread bodem, met daarop een zachte karamel vulling en tot slot een chocolade laag. Een brosse bodem door het gebruik van o.a. amandelmeel, boter en zoetstof. Echter voor deze koolhydraatarme millionaires gingerbread heb ik gekozen voor een bodem van gingerbread. Hiervoor pakte ik het recept voor de gingerbread mannetjes. Daarop een lekkere karamel laag gemaakt met de nieuwe Steviala Heavenly Dark.. De smaken van boter karamel passen hier perfect bij! Tot slot een laag Steviala milk chocolate melties.

De Steviala Heavenly Dark is een perfecte toevoeging aan de koolhydraatarme millionaires gingerbread. Dit omdat de Steviala Heavenly dark is te vergelijken met schenkstroop of kandijstroop. De structuur is echt waanzinnig en je gelooft niet dat dit een suikervrije en koolhydraatarme stroop is. De stroop is koolhydraatarm, suikervrij, vegan en glutenvrij. Daardoor kun je de stroop toepassing in een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl. De stroop heeft maar 4.1 gram koolhydraten per 100 gram. Wel de smaken en structuur, maar niet de koolhydraten!

Leuk feitje: De product foto’s heb ik mogen maken voor Steviala!

Naast de Heavenly Dark van Steviala, heb ik ook gebruik gemaakt van de suikervrije chocolade van Steviala. Je kunt voor dit recept kiezen tussen de Steviala Dark Chocolate melties of de Steviala Milk chocolate melties. Dit is per smaak verschillend. Als je kies voor de Dark variant, heb je 5.7 gram koolhydraten per 100 gram. Mocht je kiezen voor de Milk melties, dan heb je 16.4 gram koolhydraten per 100 gram. De Melties zijn natuurlijk gezoet en bevatten dus geen kunstmatige zoetstoffen, zoals Maltitol! De ingrediënten van de Dark Chocolate melties bestaan uit: Cacaomassa, voedingsvezels (inuline), cacaoboter, cacao met verlaagd vetgehalte poeder, zoetstof steviolglycosiden, natuurlijke aroma’s. Ook hiervoor geldt dat de chocolade goed toepasbaar is in verschillende levensstijlen.

Koolhydraatarme millionairs gingerbread

Ingrediënten voor de koolhydraatarme millionaires gingerbread.

Bodem
Karamel laag
Topping

Koolhydraatarme millionairs gingerbread

Bereidingswijze voor de keto millionaires gingerbread

Voeg alle ingrediënten voor de koekjes toe aan een mengkom. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een egale deegbal. Wikkel het in huishoudfolie en laat dit voor minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm daarna de oven voor op 160 graden hete lucht. Bekleed een vierkante bakvorm in met bakpapier. Druk de deegbal uit op de bodem en zet vervolgens in de oven voor 20 minuten. Kijk dan of je bodem mooi bruin is, anders nog 5 minuten langer. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Je zult merken dat je bodem daarna mooi krokant hard wordt.

Maak de karamel door alle ingrediënten toe te voegen aan een steelpan. Laat dit voor zo’n 10 minuten pruttelen op het vuur. Tussendoor roer je dit goed door. Als je merkt dat het begint in te dikken, roer je nog even 1 a 2 minuten door en daarna zet je het vuur uit. Schenk de karamel op de afgekoelde bodem. Laat nu de karamel laag voor de koolhydraatarme millionaires gingerbread afkoelen.

Smelt vervolgens de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Zet een steelpan op het vuur met een laagje water. Zet hier een hittebestendig bakje bovenop. Zorg dat het bakje het water niet raakt. Doe nu de chocolade hier in en laat dit door het stoom smelten.

Schenk de chocolade op de afgekoelde (en hard geworden) karamel. Verdeel vervolgens de chocolade gelijkmatig. Daarna verdeel je de gingerbread mannetjes over de chocolade.

Zet de koolhydraatarme millionares gingerbread in de koelkast voor minimaal 1 uur. Daarna kun je hem aansnijden. Heb je voorkeur voor een wat hardere laag karamel? Laat hem dan in de koelkast staan. Liever een meer fudge laag maken? Dan bewaar je de keto millionares gingerbread in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Voedingswaarden

(volgt)

Heb je de koolhydraatarme millionaires gingerbread gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.