Koolhydraatarme gingerbread mannetjes

Wat geeft er nu meer een kerstgevoel dan koolhydraatarme gingerbread mannetjes? De gingerbread koekjes zijn makkelijk te maken. Je hebt o.a. amandelmeel, boter, Steviala Ery-Bronze, Steviala Sweet & Gold en kruiden nodig. Ik koos voor dit recept zelf voor de Green Gypsy Christmas cookies kruiden. Helaas is deze uit het assortiment gegaan, maar gelukkig kun je ook heel goed de Love Peace & Granola kruiden of de speculaaskruiden gebruiken. Heb je deze kruiden niet in huis maar de rest wel? Dan kun je ook zelf een lekkere kruidenmix maken met dit recept voor suikervrije gingerbread kruiden.

Omdat ik met deze koolhydraatarme gingerbread mannetjes nog andere recepten wou maken, heb ik gekozen om mini mannetjes te maken. Je kunt met dit recept allerlei soorten koekjes maken. Afhankelijk van hoe groot jouw koekjes uitsteker is, hoeveel koekjes je kunt maken. Daarnaast kun je de koekjes naar eigen wens gaan versieren. In dit recept leer je hoe je een lekkere suikervrije glazuur kun maken. Je hebt twee verschillende manieren om een frosting / glazuur te maken. Een simpele variant is om Steviala Frost met een beetje water te mengen. Een wat uitgebreidere variant en een variant met rauw ei, is die in dit recept beschreven wordt. Namelijk de eiwit glazuur. De voordelen vind ik zelf dat de eiwitglazuur minder zoet is ten opzichte van de glazuur met alleen Frost. Daarnaast vind ik dat de eiwit glazuur mooier opdroogt en beter te gebruiken is om te versieren.

Voor het eiwitglazuur heb je nodig, 1/2 eiwit en 60 gram Steviala Frost. Frost is een 100% natuurlijke en suikervrije poedersuiker variant. Je klopt het eiwit stevig op en daarna zeef je de Steviala Frost erover. Je blijft daarna mixen tot je eiwit mooi glanst. Met dit eiwitglazuur kun je de koolhydraatarme gingerbread mannetjes leuk versieren. Mocht je een kleurtje toe willen voegen, dan kun je de brandnewcake druppels gebruiken!

Wist je dat je de koolhydraatarme gingerbread koekjes ook in andere recepten kunt gebruiken? Doe ze eens door de koolhydraatarme chocolade boomstam of de gingerbread cakerol.

koolhydraatarme gingerbread mannetjes

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme gingerbread mannetjes

koolhydraatarme gingerbread mannetjes

Koolhydraatarme gingerbread mannetjes

Anne Verhoeve
Leuk en eenvoudig recept voor kerstkoekjes! Het is maar net waar je zin in hebt, voor dit recept heb ik gekozen voor de gingerbread mannetjes. Mini variant, maar het kan ook groter! Leuk om te versieren met zelfgemaakte frosting.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, Eiwitrijk, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij

Equipment

Ingrediënten
  

Glazuur

  • 60 gram Frost Steviala
  • 1/2 eiwit (L)
  • 1/2 tl citroensap

Instructies
 

Koekjes

  • Voeg alle ingrediënten voor de koekjes toe aan een mengkom. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een egale deegbal. Wikkel het in huishoudfolie en laat dit voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm daarna de oven voor op 160 graden hete lucht. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg hier de deegbal op. Leg het stuk huishoudfolie erop en druk aan. Rol het uit tot ca 0,5 a 1 cm dikte. Druk daarna met een koekjesvorm naar wens de koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Restjes deeg pak je vervolgens weer bij elkaar en rolt dit opnieuw uit. Ga zo door tot je deeg op is. Bak de koekjes voor ca 10 a 12 minuten. Hoe dikker je koekjes, hoe langer de baktijd zal zijn.

Glazuur

  • Laat de koekjes buiten de oven volledig afkoelen. Wil je de koekjes versieren met glazuur? Voeg dan de eiwit toe aan een mengkom en mix dit stijf op. Daarna gebruik je een zeef om de Frost over de eiwit te zeven. Daarna mix je nog voor 2 minuten door tot het eiwit mooi gaat glanzen. Tot slot voeg je nog een beetje citroensap toe en mixt dit ook kort door. Daarna kun je nog naar wens een kleurtje toevoegen en goed doorroeren. Spatel het eiwitglazuur in een spuitzak en gebruik een klein spuitmondje of knip een heel klein puntje van de spuitzak. Je kunt nu de koekjes versieren. Laat dit dan opdrogen en daarna kun je de koolhydraatarme gingerbread mannetjes in een afgesloten trommel bewaren.
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, Green Gypsy kruiden, Healthy, kerst, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Heb je de koolhydraatarme gingerbread mannetjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood. Ook kun je uiteraard @afvallenmetbregje en @steviala erin taggen als je hun producten hebt gebruikt!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.