Koolhydraatarme gingerbread cakerol

Inmiddels moet het duidelijk zijn dat ik gek ben op een koolhydraatarme cakerol. Zo maakte ik al eerder de oreo cakerol, lemoncurd cakerol en de Snickers cakerol. Aangezien we nu het najaar in gaan en de kerstperiode weer in het vooruitzicht komt, passen de smaken van gingerbread hier wel goed bij. Daarom maakte ik eerst de koolhydraatarme gingerbread mannetjes, want die vond ik erg schattig voor bij de foto. Vervolgens heb ik de koolhydraatarme gingerbread cakerol gemaakt.

Voor de cakerol zelf heb ik de basisrecept aangehouden van de eerdere cakerollen. Alleen heb ik nu gekozen om er nog Christmas Cookies kruiden van Green Gypsy aan toe te voegen. Helaas is deze uit het assortiment gegaan, maar gelukkig kun je ook heel goed de Love Peace & Granola kruiden of de speculaaskruiden gebruiken. Heb je deze kruiden niet in huis? Dan kun je ook zelf een lekkere kruidenmix maken met dit recept voor suikervrije gingerbread kruiden.

Je hebt even een handigheidje nodig voor de cakerol. Want je gaat namelijk direct na het bakken al de warme cakerol oprollen. Hierdoor heb je namelijk het minste kans op dat de cakerol gaat scheuren. Let dus wel op je handen, aangezien de cakerol net uit de oven gekomen is.

Voor de vulling heb ik gekozen voor een roomboter vulling gezoet met de Christmas Cookies kruiden. Daardoor krijg je echt de ultieme gingerbread smaken in je koolhydraatarme gingerbread cakerol.

Daarnaast heeft Steviala nog een nieuw product in het vooruitzicht en ik mocht die al testen! Zoals je mogelijk eerder hebt gelezen bij de chocolademoussetaart en de chocoladetaart, heeft Steviala de oh Choc topping uitgebracht. Maar een van de nieuwste producten moet nog geproduceerd worden… de suikervrije witte chocolade melties! Ik kan je vertellen, net zoals de pure en melk chocolade melties, die wil je niet missen. Voor deze koolhydraatarme gingerbread cakerol koos ik er dan ook voor om deze te bedekken met een lekkere laag suikervrije witte chocolade.

koolhydraatarme gingerbread cakerol

Ingrediënten voor de koolhydraatarme gingerbread cakerol

Cakerol

Vulling

Topping

  • 50 gram suikervrije gesmolten witte chocolade
  • 1 tl kokosolie

koolhydraatarme gingerbread cakerol

Bereidingswijze van de kerst cakerol

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Klop daarna 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet kaneel. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel, bakpoeder en kruiden. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op de bakpapier. De cakerol wordt zeker 30×30 groot. Bak de koolhydraatarme gingerbread cakerol voor 12 minuten in de oven. Ga gelijk door met het maken van de vulling.

Voeg de ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom. Mix het geheel romig en stevig op. Tussendoor moet je even de roomboter van de zijkanten af schrapen en je klopt het net zo lang romig op, tot de volume van de roomboter verdubbelt. Dit kan ruim 5 minuten duren. Ga door tot er geen klontjes meer zijn. Leg een stuk bakpapier op de aanrecht. Haal de cakerol uit de oven en leg deze op zijn kop op het aanrecht. Haal vervolgens voorzichtig het bakpapier eraf. Daarna verdeel je de vulling eroverheen. Rol vervolgens de cakerol op. Leg de cakerol op een stuk huishoudfolie en rol deze erin op. Leg de koolhydraatarme gingerbread cakerol daarna voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Smelt de witte chocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode. Zet een pan op het vuur met een laagje water. Doe de chocolade in een hitte bestendig bakje dat bovenop de pan past. Let op dat het bakje het water niet raakt. Door de stoom zal de chocolade gaan smelten. Verdeel de chocolade daarna over de koolhydraatarme gingerbread cakerol. Verkruimel naar wens nog 1 of 2 zelf gemaakte gingerbread mannetjes erover en zet er nog een paar omheen voor de sier. De gingerbread cakerol is nu klaar om te serveren.

Voedingswaarden

Heb je de koolhydraatarme gingerbread cakerol gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met de tag @anne.funhealthyfood.

 

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Het recept ziet er goed uit, die ga ik zeker een keer proberen!
    Alleen laat ik dan wel ‘cake’ afkoelen voor ik de botercrème erop smeer. Zou zonde zijn als die er meteen vanaf smelt. Kleine tip 🙂

    • Anne Verhoeve

      Leuk ik ben benieuwd! Ik snap je tip heel goed maar in dit recept bewust direct erna, sowieso koelt doe cake heel snel af maar doe ik het ook ivm anders gaan scheuren tijdens oprollen 🙌🏻😄!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.