Koolhydraatarme broccoli ovenschotel met vis

Deze koolhydraatarme broccoli ovenschotel met vis of kip is wat je wilt! De combinatie van de ingrediënten zorgt voor een verrassend resultaat. Hou je van vis? Dan is deze broccoli ovenschotel aan te raden met kabeljauw. Mocht je nou niet van vis houden, dan kun je dat heel goed aanpassen naar kipfilet of kippendij! Dat veranderd verder niets aan de combinatie van smaken en de hoeveelheden. Sinds wij koolhydraatarm eten, zijn de avondmaaltijden ineens vol groenten. Voorheen aten we amper groenten eigelijk. Vooral broccoli en bloemkool staan hoog op onze groenten lijst.

Maar is broccoli nou echt zo gezond? Zeker! Broccoli laat het zowel aan zijn uiterlijk als aan zijn binnenkant zien. De groene kleur geeft al aan dat het gezond is. Daarnaast is broccoli rijk aan vitamine C, ijzer en vezels. Daarnaast is het goed voor je immuunsysteem en zit er nog foliumzuur in. Met maar 28kcal en maar 0,6 gram koolhydraten per 100 gram, is broccoli ideaal voor in de gerechten! Dat maakt deze koolhydraatarme broccoli ovenschotel helemaal fijn!

Nog een voordeel van deze koolhydraatarme broccoli ovenschotel is dat je hem de volgende dag ook heel erg goed koud als lunch kunt eten! Of je maakt een dubbele portie en vriest een deel in. Kortom een heel fijn receptje voor als je wat minder tijd hebt en uit de vriezer wilt eten. Maar wees gerust, want het receptje zelf is ook snel gemaakt! De broccoli kook je 5 minuten voor. In die 5 minuten kun je de overige ingrediënten snijden. Daarna gooi, oké schep, je alles in een ovenschaal en kun je hem in de oven zetten.

[the_ad id=”6731″]

Ik heb nog niet veel receptjes met broccoli op mijn website staan, maar kende je de volgende recepten al?

koolhydraatarme broccoli ovenschotel

Ingrediënten voor de koolhydraatarme broccoli ovenschotel

  • 400 gr broccoli
  • 1 ui
  • 2 visfilets kabeljauw (ca 250 gram)
  • 50 ml alpro mild&cream
  • geraspte kaas optioneel (ca 25 gram)
  • snufje zout en peper
  • 1/2el kerrie
  • 1el knoflooksletten Green Gypsy kruiden

koolhydraatarme broccoli ovenschotel

Bereidingswijze van de broccoli schotel met vis

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Vervolgens was je de broccoli en snij je die in roosjes. Voeg nu een laagje water toe aan een pan en kook de broccoli daarna voor 5 minuten. Snij ondertussen de ui in ringen en de vis in stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan een mengkom. Voeg hier de kruiden aan toe en meng goed door. Daarna giet je de broccoli af en voeg je dit nog toe aan de mengkom. Schenk vervolgens alles in een ovenschaal. Schenk de mild & cream eroverheen en verdeel de geraspte kaas erover.

Zet de koolhydraatarme broccoli ovenschotel voor 40 minuten in de oven. Verdeel nu in 2 porties en geniet ervan!

Voedingswaarden

Met dit recept kun je 2 porties maken. De voedingswaarden zijn per portie.
Kcal: 245
Kh: 4.3
Ei: 33
Vet: 9.4

Heb je de koolhydraatarme broccoli ovenschotel gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.