Koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes

Eindelijk is het zover! De nieuwste Steviala stroop is een feit. Ik mocht hem eerder ontvangen om hem uit te testen en ermee te werken. Als ik denk aan aardbeien stroop, denk ik aan ontzettend veel verschillende gerechtjes. Echter omdat het nu weer mooi weer is, is het ijsjes tijd! Zo ontstonden deze koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes! De combinatie van marshmallows, aardbei en room zijn echt een top combinatie. Daarom vond ik tijd dat ik die eens met elkaar deed combineren. De Steviala Supreme Strawberry is dus de nieuwste stroop van Steviala.

Steviala Supreme Strawberry

Deze suikervrije aardbeien stroop van Steviala is vol van smaak. Dit komt omdat ze echt fruit hebben gebruikt! Het smaakt dan ook echt naar aardbeien jam, maar dan in een stroop vorm. Echt verrukkelijk, je gelooft nooit dat dit in een flesje zit! Wat nog meer mooi is aan dit flesje, is dat de stroop wel zoet is maar zonder zoetstoffen! Dat komt omdat Steviala gebruik heeft gemaakt van fructo-oligosacchariden. Dat zijn vezels en wordt ook wel een probiotica genoemd. Goed voor de darmen en goed voor de lijn! Door al deze kenmerken is de Steviala Supreme Strawberry een logische keuze om te gebruiken in deze koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes!

koolhydraatarme marshmallow aardbei ijsjes

Ik kies er vaak voor om mijn ijsrecepten te maken in siliconen ijsvormpjes. De ijsjes komen er daardoor goed uit en je hebt veel verschillende soorten vormpjes. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de ijsvormpjes van Amazon.nl. Deze zijn BPA-vrij en door de FDA goed gekeurd. Je kunt ze dus veilig gebruiken voor dit soort recepten, veilig invriezen en verwarmen.

Snel en makkelijk koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes maken?

De koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes zijn snel en makkelijk te maken. Je zorgt ervoor dat de aardbeien in kleine stukjes zijn gesneden en dat je de marshmallows smelt in de steelpan. Vervolgens klop je de roomkaas, supreme strawberry en slagroom romig op. Daarna spatel je de gesmolten marshmallows er doorheen. Vervolgens maak je het af met de aardbeien. Zelf gebruik ik een spuitzak om de vulling goed in de ijsvormpjes te krijgen. Je knipt dan de punt eraf en zo kun je gemakkelijk de vormpjes vullen. Je kunt natuurlijk ook kiezen om de vormpjes te vullen met een lepeltje. Mocht je niet dezelfde ijsvormpjes hebben, is het belangrijk dat je de vormpjes afdekt met huishoudfolie. Dat zorgt ervoor dat de bovenkant niet kristalliseert.

Gek op aardbeien ijsjes?!

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik gek ben op aardbeien. Naast koolhydraatarme aardbeien ijsjes, heb ik ook al verschillende baksels gemaakt met aardbeien. Hieronder zie je een overzicht met een aantal aardbeien receptjes. Het mooie is, de recepten met jam kun je nu ook maken met de Steviala Supreme Strawberry.

koolhydraatarme marshmallow aardbei ijsjes

Koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes

Anne Verhoeve
Een snel en makkelijk recept voor koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes. In deze ijsjes is er gebruik gemaakt van de nieuwste topping van Steviala, namelijke de Supreme Strawberry! Zowel in de topping als in de ijsjes zelf zitten echte aardbeien verwerkt! Om de ijsjes extra fluffy te laten smaken, is er gewerkt met suikervrije marshmallows.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Vriezertijd 6 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 8 ijsjes
calorieën 191 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snij de aardbeien in stukjes.
  • Smelt de marshmallow in een steelpan met een klein scheutje slagroom. Als het gesmolten is, zet je het vuur uit.
  • Klop de slagroom samen met de roomkaas en de suprème strawberry topping stijf op.
  • Spatel de gesmolten marshmallows door de opgeklopte slagroom. Spatel daarna de aardbeien stukjes er doorheen.
  • Verdeel de vulling nu in de spuitzak. Knip vervolgens de punt eraf, zo groot dat de aardbeienstukjes er doorheen kunnen. Verdeel de vulling in de ijsjesvormpjes.
  • Zet de koolhydraatarme aardbeien marshmallow ijsjes voor minimaal 6 uur in de vriezer.

Notities

* De marshmallows kunnen ook weg gelaten worden, mocht je willen gaan voor keto aardbeien ijsjes. 

Nutrition

Serving: 1ijsjeCalories: 191kcalCarbohydrates: 2.8gProtein: 2.1gFat: 17.1gSaturated Fat: 3.9gSodium: 0.4mgFiber: 4.5gSugar: 2.6gVitamin C: 8.1mgIron: 1.4mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodphotography, Gezond, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.