Koolhydraatarme victoria sponge cake

Het is feest! Speciaal voor het 2 jarig jubileum van Binky Protein ben ik gevraagd om een feest recept te maken. Wat is er nou echt onmisbaar bij een feest? Juist een Victoria sponge cake, ook wel een slagroomtaart. Daarom maakte ik deze koolhydraatarme Victoria sponge cake in de vorm van een Binky van Binky Protein! Als een extra verrassingseffect koos ik ervoor om de sponge cake te vullen met Rainbow sprinkles van Steviala!

Binky Protein staat bekend om de verkoop van pure proteïne. Ze zijn 100% natuurlijk, verkopen hun proteïne in papieren zakken, hebben geen kleur, geur of smaakstoffen toegevoegd en zijn hoog in eiwitgehalte en zijn laag in koolhydraten (keto). Voor dit recept heb ik gekozen om de cake te maken met de Pure Whey Isolate. Voor de vulling koos ik voor een slagroom vulling met de Pure Casein.

Omdat het gaat om hun 2 jarig jubileum, vond ik alleen een groene kleur voor de koolhydraatarme Victoria sponge cake niet genoeg. Daarom koos ik ervoor om die Rainbow sprinkles van Steviala toe te voegen. Lekker, leuk en suikervrij!

Je kunt de producten bestellen door op de onderstreepte woorden te drukken bij de lijst van ingrediënten. Liever alles in 1 keer kopen? Bestel dan je producten bij Afvallenmetbregje.nl want die verkoopt al deze producten ook!

Wist je dat ik meer cake recepten heb op mijn website?

koolhydraatarme Victoria sponge cake

Ingrediënten voor de Binky protein sponge cake

Cake
Slagroom vulling
Vulling optioneel

koolhydraatarme victoria sponge cake

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme Victoria Sponge cake

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Doe vervolgens de eieren samen met de kleurstof en kristal sweet in de mengkom. Mix het geheel daarna voor 10 minuten op hoge snelheid romig op. Voeg ondertussen nog meer kleurstof toe als je nog niet tevreden bent met de kleur. Ik deed er ook nog druppeltje zwart bij om het net wat donkerder groen te krijgen. De volume zal uiteindelijk gaan verdubbelen.

Meng vervolgens het amandelmeel met de bakpoeder en whey isolate. Spatel daarna een kwart van de eimengsel er doorheen. Smelt nu de roomboter en voeg dit bij het amandelmeel. Spatel dit door tot het gemengd is met elkaar. Daarna spatel je de helft van de eieren er weer doorheen en tot slot de rest van de eieren. Spatel niet meer dan nodig, zo behoudt je volume en luchtigheid.

Bekleed vervolgens 4 ronde bakvormen (ca 18cm diameter) met bakpapier op de bodem of gebruik siliconen bakvormen (zoals ik heb gebruikt). Verdeel daarna het beslag over de 4 bakvormen. Zet de bodems voor de Victoria sponge cake nu voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Victoria sponge cake in vorm van de Binky Beer!

Snij nu 3 bodems naar wens in vorm van de Binky Beer. De laatste gebruik je om de oortjes te maken (6 oortjes heb je dan nodig). Doe in ieder oortje een sateprikker en prik dit dan op de cake, zodat ze vast zitten aan de hoofdjes.

Ga nu aan de slag met de vulling. Voeg de ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom. Mix het geheel voor 2 minuten romig op. Gebruik een spuitzak om de vulling te verdelen. Spuit nu op 2 bodems toefjes langs de randen. Hou in het midden een gat over, deze vul je met de rainbow sprinkles. De laatste bodem leg je bovenop en maak hier de vorm van de Binky Beer lijnen op. De koolhydraatarme Victoria sponge cake in vorm van een Binky Beer is nu klaar!

Serveer dezelfde dag nog of ca 2a3 dagen lekker als je hem afgedekt bewaard in de koelkast.

Voedingswaarden

Het is lastig te bepalen uit hoeveel porties deze taart bestaat. Ik gok rond de 8 en daarom heb ik de voedingswaarden berekend per portie. Hou er rekening mee dat ik het heb berekend met de gebruikte producten. Kijk goed naar je eigen producten qua de macro’s.
Kcal: 283
Kh: 2.4
Ei: 14.1
Vet: 24.4

Heb je de koolhydraatarme Victoria sponge cake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij, Binky Protein, Steviala en Afvallenmetbregje daarin tagt! Mij kun je taggen met @anne.funhealthyfood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.