Koolhydraatarme broccoli ovenschotel met gehakt

Als je mij al wat langer kent, weet je dat ik gek ben op makkelijke avondmaaltijden. Een ovenschotel of een quiche staan wel met grote regelmaat bij ons op tafel. Een van de groenten die ik dan vaak gebruik is broccoli. Eerder maakte ik al een broccoli quiche en een broccoli ovenschotel met vis. Echter nu koos ik voor een nieuwe combinatie. Mijn man mocht kiezen en hij koos voor gehakt. Zo kwam ik op deze combinatie van de koolhydraatarme broccoli ovenschotel met gehakt.

Koolhydraatarme broccoli quiche met gehakt

Hoe maak je de broccoli ovenschotel gehakt dan?

Waar je voorheen gewend was dat ik alles rauw in de ovenschaal gooi, heb ik nu wel vooraf het gehakt gebakken in de pan. Om het gerecht extra pit te geven, heb ik er nog chorizo bij gedaan. Daarnaast zitten er weer heerlijke kruiden doorheen van Green Gypsy kruiden. Namelijk de Ras el Hanout en Garlic Heaven kruiden. De Ras el Hanout kruiden bestaat uit paprika, peper, komijn, geelwortel, knoflook, chili, nootmuskaat, zout, peterselie en selderij. Hierdoor krijg je een kruidig, maar zeker geen pittig mengsel.

De broccoli doe ik wel rauw in de ovenschotel. Dit komt omdat wij wel van de bite houden. Echter kun je er ook voor kiezen om de broccoli eerst 5 minuten voor te stoven. De koolhydraatarme broccoli ovenschotel met gehakt zal je verrassen door de verschillende structuren in het gerecht zelf.

Al met al is het een simpel recept. Zorg er dus eerst voor dat alles is gesneden en dat je het eimengsel maakt. Daarna bak je het gehakt met de ui en chorizo in een pan. Vervolgens doe je alles in de ovenschotel en daarna kun je de broccoli ovenschotel met gehakt in de oven zetten en bakken voor ca 30 minuten.

Broccoli ovenschotel mealpreppen?

Wat nou zo handig is aan dit soort gerechten, is dat je ze kunt mealpreppen. Dat houdt in dat je de schotel kunt maken en daarna nog 1 o 2 keer van kunt genieten. Neem een portie bijvoorbeeld mee als lunch de volgende dag, of vries porties in. Dan kun je ook als een eenpersoonshuishouden genieten van dit gerecht.

Koolhydraatarme broccoli quiche met gehakt

Koolhydraatarme gehakt ovenschotel met gehakt

Anne Verhoeve
Een makkelijke ovenschotel vol verrassende smaken. De combinatie van gehakt, chorizo en broccoli is erg lekker.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken keto, koolhydraatarm
Porties 3

Equipment

  • 1 grote ovenschotel
  • 1 pan
  • 1 snijplank
  • 1 mes
  • 1 Oven
  • 1 kommetje
  • 1 garde

Ingrediënten
  

  • 400 gram broccoli
  • 1 rode paprika
  • 50 gram chorizo
  • 300 gram gehakt runder
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • snufje zout & peper naar wens
  • 1 el ras el hanout kruiden Green Gypsy kruiden
  • 1 el Garlic Heaven Green Gypsy kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. 
  • Snij vervolgens de paprika en ui in blokjes en de broccoli in roosjes. Snij daarna de chorizo nog in kleine blokjes. 
  • Bak de ui even kort in een pan en voeg daarna het gehakt hieraan toe. Rul het gehakt gaar. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Daarna voeg je nog de paprika toe.
  • In een kommetje voeg je de eieren en slagroom en roer dit goed door.
  • Voeg vervolgens de broccoli, chorizo en gehaktmengsel toe aan een ovenschotel. Daarna voeg je het eimengsel toe. 
  • De koolhydraatarme broccoli ovenschotel met gehakt is nu klaar voor de oven. Zet hem voor 30 minuten in de oven en daarna is je broccoli ovenschotel klaar!

Notities

* Afhankelijk hoeveel honger je hebt, maak je er 3-4 porties van. Het voordeel van dit receptje is dat je dit goed kunt invriezen of je eet het de volgende dag koud als lunch!
** De voedingswaarden kun je het beste zelf berekenen, omdat het afhangt welke producten je gebruikt hebt en hoe zwaar je rode ui en paprika is bijvoorbeeld.
Trefwoord Afvallen met Bregje, Food, Foodblogger, Foodphotography, Gezond, Green Gypsy kruiden, Healthy, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.