Koolhydraatarme cookie dough brownies

Dit is echt een van mijn favoriete recepten op mijn website. Deze koolhydraatarme cookie dough brownies zijn precies in balans qua zoetheid, niet te zoet! Ondanks dat we het hebben over een cookie dough laag, brownie laag en een chocolade ganache. De combinatie van de cookie dough met de brownie is al erg lekker. De brownie laag is precies goed. Ik vind zelf een brownie het lekkerst als je wel een hap kan nemen, maar je eigenlijk niet heel erg hoeft te kauwen. Lekker zacht en niet te droog! Doordat je ook nog een suikervrije chocolade ganache hebt, behoud je sowieso de zachtere laag. De koolhydraatarme cookie dough brownies scoorde overigens ook heel hoog bij jullie via instagram!

De koolhydraatarme cookie dough brownie zelf maken?

koolhydraatarme cookie dough brownies

Want zeg nou eerlijk, als je dit plaatje ziet, dan wil je dit toch eten? En hij is ook helemaal niet zo moeilijk om te maken! Je bakt de brownie en cookie dough tegelijk in de oven. Je hebt dus alleen te maken met twee verschillende mengvormen met ingrediënten. Voor de brownie voeg je de amandelmeel, cacao, boter, bakpoeder, eieren en Steviala kristal sweet toe aan een mengkom. De cookie dough maak je door de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, roomboter, Steviala kristal sweet, vanille extract en chocolade chips toe te voegen aan de andere mengkom. Je kunt op de onderstreepte woorden drukken, om te zien welke producten in gebruikt heb. Je kunt alles bestellen via Steviala of als je meer wilt shoppen, kun je ze ook bestellen via Afvallenmetbregje.nl.

Chocolade chips voor de cookie Dough laag

De schattige chocolade chips die je op de foto ziet, zijn van Steviala. Helaas zijn ze op dit moment niet leverbaar. Daarom heb ik een alternatief voor je die je kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk zelf de chocolade melties van Steviala in kleine stukjes snijden, of de Xucker chocolade druppels bestellen bij Afvallenmetbregje.

Koolhydraatarme cookie dough brownies

De cookie dough brownies bakken

Zodra je de twee degen af hebt, voeg je eerst de brownie deeg toe aan de bakvorm. Zelf heb ik de vierkante Cooxwunderform (19×18) gebruikt. Je hebt dan geen bakpapier nodig en je krijgt de cookie dough brownies er makkelijk uit. Mocht je geen vierkante bakvorm hebben van Cooxwunderform. Dan kun je uiteraard ook een ronde springvorm gebruiken. Let wel op dat je dan bakpapier gebruikt en de randen invet! De koolhydraatarme cookie dough brownies moeten op 180 graden in de oven voor 25 a 30 minuten.

Suikervrije chocolade ganache

Het maken van een suikervrije chocolade ganache is onwijs makkelijk. Je voegt de slagroom toe aan een steelpan en als dit warm genoeg is, zet je het vuur uit. Dan voeg je de chocolade melties toe en blijf je roeren. Je zult zien dat er een mooie dikke glanzende ganache ontstaat.

Ik maakte al eerder recepten met cookie dough, mogelijk vind je dat ook lekker!

koolhydraatarme cookie dough brownie

Koolhydraatarme cookie dough brownies

Anne Verhoeve
Een hemelse combinatie van brownies, cookie dough en chocolade ganache. Maar dat allemaal koolhydraatarm en suikervrij! Een makkelijk recept om te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 20
calorieën 182 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Brownie

Cookie dough

Chocolade ganache

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Brownies

 • Voeg alle ingredienten toe aan een mengkom. Meng het geheel goed door.
 • Voeg de brownielaag toe aan de bakvorm.

Cookie dough

 • Voeg alle ingredienten, behalve de chocolade chips, toe aan een mengkom. Meng het geheel goed door.
 • Spatel de chocolade druppels erdoorheen.
 • Verdeel vervolgens de cookie dough laag bovenop de brownie laag.
 • Bak nu de cookie dough brownies voor 25 minuten in de oven. Prik daarna met een sateprikker in het midden van de brownie. Als die er weer droog uit komt, dan is de brownie klaar. Anders doe je er nog een paar minuten bij met een max van 30.
 • Laat de cookie dough brownie buiten de oven volledig afkoelen.

Chocolade ganache

 • Voeg de slagroom toe aan een steelpan. Laat dit warm worden, maar het hoeft niet te koken. Zet het vuur uit als er bubbeltjes ontstaan aan de zijkanten.
 • Roer nu de chocolade erdoorheen tot er een gladde chocolade ganache ontstaat.
 • Schenk de chocolade ganache op de bovenkant van de cookie dough brownie. Zet daarna in de koelkast voor ca 30 minuten. Daarna kun je hem in 4x4, 5x4 of 5x5 blokjes snijden.
 • Bewaren in de koelkast voor ca 7 dagen en anders invriezen voor ongeveer max 3 maanden.

Nutrition

Serving: 1brownieCalories: 182kcalCarbohydrates: 1.3gProtein: 3.6gFat: 17.5gSaturated Fat: 8.5gPolyunsaturated Fat: 0.1gMonounsaturated Fat: 0.7gSodium: 1mgPotassium: 41.9mgFiber: 3.3gSugar: 0.8gCalcium: 3.3mgIron: 0.6mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, De Notenshop, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.